13 ŞUBAT 2017

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

BAKAN ELVAN: ARÜ BÖLGE ENTEGRE

TESİSLERİNİ DESTEKLEMELİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan geçtiğimiz hafta sonu ‘‘Cazibe Merkezleri’’ tanıtım toplantısı kapsamında Ardahan’a bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Bakan Ahmet Arslan ve Lütfi Elvan, Ardahan Valisi İbrahim Özefe, Ardahan Ak Parti Milletvekili Orhan Atalay, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber ve protokol üyeleri tarafından  Üniversitemiz kampüs girişinde karşılandı. Bakan Arslan ve Elvan, iş adamları ve yatırımcılarla Ardahan Valiliği Toplantı Salonunda bir araya geldi. Cazibe Merkezleri Programı hakkında açıklamalarda bulunan Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, program ile yerinde istihdam sağlayarak sanayinin, üretimin geliştirilmesi, bölge illerinin birbirini destekler hale gelmesi ve bu bölgeler üzerinden yakın coğrafyada yer alan ülkelerle iş yapılabileceği ve üretimin pazarlanabileceğini vurguladı. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ise, Ardahan’ın Kafkaslara, Karadeniz’e ve Orta Asya’ya açılan en önemli ticaret noktası olduğuna dikkat çekerek, Cazibe Merkezleri Programı’nın Ardahan’ın diğer illerimizle olan gelişmişlik farkını daha iyi bir noktaya getirecek bir program olduğunu ve programı anlatmak için Ardahan’da olduklarını belirtti. Cazibe Merkezleri Programı’nı önemsediklerine dikkat çeken Bakan Elvan, Ardahan’ın büyükbaş hayvancılıkta önemli bir potansiyele sahip olduğuna işaret etti. Ardahan’da hayvancılığa dayalı entegre tesisleri desteklediklerini ve Ardahan Üniversitesi’nin önümüzdeki süreçte bu alana yoğunlaşarak, kurulacak sanayi tesislerine destek verecek bir yapıya dönüşmesini arzuladıklarını kaydeden Bakan Elvan, Sayın Başbakanımızın talimatıyla il il dolaşarak, Cazibe Merkezleri Programı’nın neler sağladığını anlatmaya devam edeceklerini ifade etti. Konuşmaların ardından program basına kapalı olarak devam etti.