Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

7 MART 2017 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

UZMANLAR ARÜ’DE YEŞİLAY HAFTASI’NDA 

GENÇLERLE BULUŞTU

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ev sahipliğinde düzenlenen “Yeşilay Haftasında Gençlerleyiz” isimli programda madde bağımlılığı, organ bağışı, zararlı alışkanlıklar ve dinimizde zararlı alışkanlıklarla ilgili yasaklar konunun uzmanları tarafından öğrencilere anlatıldı. Program süresince salon girişinde ki stantlarda alkol bağımlılığı, kanserden korunma yolları ve organ bağışı anlatıldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe ARÜ Genel Sekreteri Ercan Gültürk ARÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Havva Vanlı, Ardahan Müftüsü Şaban Kondi, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. İsak Askeroğlu, İl Hlk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Cenk Cibo, öğrenciler, akademisyenler ve üniversite personelleri katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren ARÜ Genel Sekreteri Ercan Gültürk, sevginin boşluğunu zehirle doldurmaması gerektiğini, sağlıklı bir yaşamın sadece bireyin değil aynı zamanda toplumunda sağlığı olduğunu ifade etti. Gültürk zararlı maddelerin kullanmaya başlayan gençlerin bir özenti sonucu başladıklarını söyledi. 

Ardahan Müftüsü Şaban Kondi maddelerin dinimizce yasak olduğunu,  Kur’an-ı Kerimde konu ile ilgili var olan ayetlerden ve neden yasaklandıklarından bahsetti. Emniyet Müdürlüğü adına programda konuşan polis memuru Rasim Kaya madde bağımlısı gençlerin hikâyelerinden örnekler vererek madde kullanımı, satışı ve bulundurma ile ilgili kanuni yasakları anlattı. Ardahan Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Coşkun Canıvar sigaranın zararlarını ve sigaranın yol açtığı hastalıkları, sigara-kanser, sigara-koah ilişkisini ve yıllara göre Türkiye’deki sigara kullanım oranlarını salonda bulunan katılımcılarla paylaştı.

Psikiyatrist Buket Petin madde bağımlılığının nasıl, nerelerde başladığını ve tedavi sürecinden bahsetti. Özelliklede son yıllarda yaygınlaşan sentetik bir uyuşturucu madde olan bonzainin içeriğinden ve yıkıcı etkilerinden anlattı. ARÜ Psikoloğu Delal Gamze Altun’da alkol bağımlılığının gençlerdeki yaygınlığından ve etkilerinden anlattığı sunumunda gençlerin alkollü ortamlardan ve alkol kullanan arkadaşlardan uzak durulması gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmaların sonunda programa katkı sağlayanlara teşekkür belgeleri takdim edilerek hatıra fotoğrafı çektirildi.