Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

15 TEMMUZ 2017

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber: Bir Millet Doğru Bir Liderin Arkasına Takıldığında, İşgalcilerin Sayısının ve Çeşitliliğinin Bir Önemi Yoktur

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü, anma programı etkinlikleri: Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, il protokolü ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi. Merkez Camii’nde Cuma namazına müteakiben 15 Temmuz Şehitleri’nin aziz ruhları için okunan hatim duasıyla başlayan program, Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber’in Belediye Konferans Salonu’nda, açılış konuşmasını gerçekleştirdiği, ‘‘15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü’’, adlı konferansla devam etti.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Biber, 15 Temmuz 2016 işgal girişimini şehitleri ve gazileri anma günü olarak kutladıklarını belirterek konuşmasına şöyle devam etti: ‘‘Aslında bu bir kutlama günüdür. Biz İstiklal Marşı’nı ve yazıldığı tarihi, Kurtuluş Savaşı dönemlerini kitaplardan okuduk. O dönemin kahramanlıklarını ve olaylarını hep tarih bilgisi olarak biliyoruz. Oradan bildiğimiz, bir milletin doğru bir liderin arkasına takıldığında, işgalcilerin sayısının ve çeşitliliğinin bir öneminin olmamasıdır. Er ya da geç mücadelenin sonunda, zafere ulaşılabiliniyor. Bugün de bu aziz millet, doğru insanların arkasında birlikte yürüdüğünde yine dışardan gelen tehditlerin çeşidi ve sayısı ne olursa olsun yine bir zaferi yineleyebiliyor, tekrarlayabiliyor. Bugün bunu canlı yaşıyoruz. Aslında çok önemli tarihlerin bizzat şahitliğini yaşıyoruz. Bu tarihin, bu olayların, bundan sonra; çocuklarımıza, gelecek nesillerimize mutlaka ve mutlaka doğru anlatılması gerekir. Yine şunu biliyoruz ki, bir millet kenetlendiğinde birlikte hep birlikte, kalpler aynı dava, aynı dert için çarptığında karşınızdakinin silahı, topu, tüfeği, mermisi, psikolojisi, üstünlüğü, medyası, bütün organları, bütün savaş araçları gereçleri ne olursa olsun millet bunun altından kalkabiliyor.’’ dedi.

Rektörümüzün açılış konuşmasının ardından söz alan Üniversitemiz akademisyenlerinden Doç. Dr. Kutay Üstün, Selçuklu Devleti ve Osmanlı Devleti’nin kurulmuş olduğu bu coğrafyada bin yıllık mirasın varisi olan Türkiye’nin günümüze kadar birçok iç ve dış tehditle karşılaşdığını belirtti. Erkek kadın demeden milletimizin birleşerek bu tehditlerin üstesinden geldiğini vurgulayan Doç. Dr. Üstün, İstiklal Savaşı ile 15 Temmuz hain darbe girişimini kıyaslayarak, ‘‘İstiklal Savaşı’nda düşmanlar dışarından saldırmışlardır. 15 Temmuz’da ise saldırı yapanlar çok uluslu güçlerin devlet içinde gizlenmiş hain iş birlikçileriydi.’’ Şeklinde konuştu. Doç. Dr. Üstün, geçmişte 20. yüzyılın başlarında büyük güçlerin kendi aralarındaki hesaplaşmaya Osmanlı Devleti’ni de dahil etmesiyle, asil milletimizin büyük bir birlik ve beraberlik örneği gösterdiğinin altını çizerek, Anadolu topraklarında kıyamete kadar, al kırmızı bayrağın inmeyeceği ve ezanın dinmeyeceğinin 15 Temmuz hain darbe girişimi gününde bir kez daha tüm dünyaya isbat edildiğini belirterek,hain darbe girişimi sonrasında yaşanan olaylar ve milletimizin duruşu hakkında konuşmasına devam ederek, konferansı sonlandırdı. Ardından akşam saatlerinde Gazi ve Şehit yakınlarına yemek ikramında bulunuldu.