8 Eylül 2017

REKTÖRÜMÜZ 33.ULUSLARARASI FİZİK KONGRESİ’NE KATILDI

Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Türk Fizik Derneği tarafından Bodrum’da düzenlenen 33. Uluslararası Fizik Kongresi’ne katılarak bilim adamlarıyla bir araya geldi. Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongrede Rektörümüz, Danışma Kurulu Üyesi ve Oturum Başkanı olarak görev aldı.

Kongreye, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Dr. Orkun Hasekoğlu, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Balkan Fizik Birliği Başkanı Prof. Alexander Petrov, Makedonya Fizik Derneği Başkanı Dr. Boce Mitrevski, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yeşim Öktem, Şişecam Topluluğu Araştırma ve Teknolojik Geliştirme Başkanı Prof. Dr. Şener Oktik ve Türk Fizik Derneği Özel Onur Ödülü alan Habertürk TV’de yayınlanan Teke Tek Program yapımcısı Fatih Altaylı katıldı.

6-10 Eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenen kongrede, bu yıl konusunda uzman 30 Türk ve yabancı çağrılı konuşmacı, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile birlikte 5 gün boyunca yaklaşık 750 fizikçi bilim insanı biraraya gelerek, kongrenin bilim kurulu üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda, 678 sözlü, 430 poster bildiri sunulacak.