28 Kasım 2017

IFCHEESE Tanışma Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemizin Erasmus+Gençlik Programları KA2 Stratejik Ortaklıklar 2017/R1 başvuru döneminde kabul edilen ‘‘IFCHEESE’’ adlı projesinin tanışma toplantısı Üniversitemiz koordinatörlüğünde: Macaristan, Yunanistan, Makedonya, Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve Munzur Üniversitesi ’den temsilcilerin katılımıyla Yenisey Konukevi Toplantı Salonu’nda bugün gerçekleştirildi. Üniversite Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şakir Aydoğan’ın da ziyarette bulunarak bilgiler aldığı toplantıda katılımcılar sunum gerçekleştirerek istişarelerde bulundu. Üniversitemiz koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek projeyle; doğal dağ bitkileriyle harmanlanan peynirlerin geleneksel üretim yöntemlerinin korunması, küçük ölçekli çiftliklerde genç kadın peynir üreticilerini korunması ve yenilikçi pazarlama tekniklerini oluşturarak e-ticaret yeterliliğini uygulayıp kırsal alanlardan kentsel alanlara geleneksel peynir ürünlerinin ulaştırılması amaçlanacak. 30 Kasım 2017 tarihinde sonlanacak toplantının ardından, alınacak kararlar doğrultusunda çalışmalar devam edecek.