23 Mart 2018

Beyitler İnanç’la Hayat Buldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın himayesinde Üniversitemiz ve Ardahan Belediyesi’nin iş birliğinde ‘‘Beyitlerle Aşka Yolculuk’’ adlı program Üniversitemiz Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda dün gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen programa: Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Üniversite Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şakir Aydoğan, protokol üyeleri, Üniversitemiz akademik-idari personeli ve öğrencilerimiz katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Avukat-Yazar Hayati İnanç: Nabi, Bâki, Şeyh Galip gibi dönemlerinin usta şairlerinin hayatlarından kesitler sunarak eserlerini okudu. Samimi bir ortamda gerçekleşen konferans İnanç’ın çok sayıda Arapça, Farsça ve Osmanlıca yazılmış şiir beyitlerini tercüme ederek konuklara aktarmasıyla sona erdi. Program, İnanç’a Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy’un hediye takdimi; Üniversite Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şakir Aydoğan’ın ise teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.