14.05.2018

Üniversitemizde Mezuniyet Sevinci

Üniversitemiz 2017-2018 akademik yılı 8. Dönem mezunlarını verdi. Yerleşkemiz içeresinde bulunan Âşık Şenlik Meydanı’nda bugün gerçekleştirilen mezuniyet törenine; Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Kılıç, Genel Sekreter Hadi Gergit, mezun olan öğrencilerin aileleri ile akademik ve idari personel katıldı. Teşekkür Konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Biber, mezun olacak öğrencilere, öğrenci ailelerine ve akademik-idari personele şükranlarını sunarak, “ Ardahan Üniversitesi olarak 8. Dönem mezunlarını vermenin gururu ve heyecanı içindeyiz. Öğrencilik dönemi boyunca çektiğiniz sıkıntılar, yaşadığınız tecrübeler bundan sonraki hayatınız da sizlere rehber olacaktır. Ülkenin değerini, sorunlarını bilen bilinçli bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. Yüreğinizde üniversitemize yer açmanızı, Ardahan ilimizi unutmamanızı istiyoruz” dedi. Konuşmanın ardından Rektör Prof. Dr. Biber, Üniversitemiz birincisi olan Çağdaş Türk Lehçeleri bölümü öğrencisi Songül Gök ile birlikte mezuniyet kütüğüne mezuniyet plakası çaktı. Tören, protokol üyeleri tarafından üniversiteyi dereceyle bitiren öğrencilere hediye verilmesi ve Üniversitemiz akademisyenlerinin mezun olan öğrencilere diplomalarını takdim etmesiyle devam etti. Tören bitiminde öğrenciler, keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar.  Törenin ardından öğrencilerimiz Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçısı Uğur Işılak konseriyle mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadılar. Yoğun ilgi gören konsere, üniversitemiz protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Mezuniyet töreni, Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber’ in,  Rektörlük makamında Sanatçı Uğur Işılak’a hediye takdim etmesiyle son buldu.