Rektörümüz ile Senato Üyelerimiz Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Gerçekleştirilen 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Törenine Katıldı

04.10.2018

2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla Yükseköğretim Kurulu (YÖK) himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde dün gerçekleştirildi. Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber ile Üniversitemiz Senato Üyelerinin  yer aldığı açılış törenine;  tüm üniversite rektörlerinin yanı sıra ilgili Bakanlar, ilgili Kurum Başkanları, Büyükelçiler, devlet protokolünden birçok kişi ile üniversiteleri temsilen belli sayıda akademisyen ve öğrenciler olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende, Yükseköğretim tarihinin ilk akademi ödülleri olan "YÖK Üstün Başarı Ödülleri" ikinci kez sahiplerini buldu. Törende konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, “"YÖK, son dört yılda yeni ve yenilikçi bir rotaya girdi. Pek çok projeyi hayata geçirdi. Ülkemizin bilim ve eğitim hayatını; ihtisaslaşma, öncelikli alanlar, misyon farklılaşması, hedef odaklı uluslararasılaşma dikey büyüme, bağımsız kalite kurulu, araştırma üniversiteleri, bölgesel kalkınma odaklı üniversiteler gibi pek çok yeni kavramla tanıştırarak bu kavramlara hayat kazandırdık. Değişmek için değil değiştirmek için çalışıyoruz. Tek tip üniversite modelini değiştiriyoruz, öğretim üyesi ve öğrenci değişim şeklini değiştiriyoruz, bütün alanlara aynı değeri atfetmekle birlikte bazı alanları öncelikli kılıyoruz, onlarca yıldır devam eden burs programlarını değiştiriyoruz, ulusal düzeyde açtığımız doktora programları ile doktora konseptini ve formatını değiştiriyoruz” ifadelerini kullandı.