Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

04 EKİM 2016 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

 

15 TEMMUZ FOTOĞRAF SERGİSİ ARÜ’DE

Ardahan Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü tarafından hazırlanan 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi Ardahan Üniversitesi ev sahipliğinde İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Fuaye Alanı’nda açıldı.

Serginin açılışına Ardahan Valisi İbrahim Özefe, Ardahan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan, Ardahan Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Gürsel Düz, İl Sağlık Müdürü Ulaş Şentürk, İl Müftü Vekili Mevlüt Güder, Ardahan Üniversitesi Genel Sekreteri Ercan Gültürk, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Açılış töreni Kuran-ı Kerim tilaveti ve ardından Müftü Vekili Mevlüt Güder’in şehitlerimiz için okuduğu dua ile başladı.

Törenin ilk konuşmasını gerçekleştiren ARÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan, Ardahan Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü tarafından hazırlanan 15 Temmuz Demokrasi Sergisi’nin ARÜ ev sahipliğinde yapılmasından büyük bir onur duyduğunu ifade etti. Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan “ Yakından yaşadığımız gibi 15 Temmuz gecesi; inanç dünyalarını, düşünce dünyalarını, duygu dünyalarını ülkemizin bütün anayasal kurumlarını ortadan kaldırmayı denemiş olan bu ihanet şebekesine teslim etmiş bir güruhun gerçek yüzünü gördük. Ne mutlu bizlere ki başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Ülkemiz tek yürek halinde kahraman bir duruş sergiledi ve destansı bir direniş ile bu canice kalkışmayı akamete uğrattı” dedi. Prof. Dr. Doğan konuşmasının devamında, bu süreçten gereken dersleri çıkarıp, geleceğe tek yürek olarak, daha da kenetlenmiş biçimde, başımız dik, kararlı, aklını ve yüreğini ihanet çetelerine teslim etmiş bütün şer unsurları son kez ve kalıcı olarak tasfiye ederek büyük Türkiye yürüyüşümüzü devam ettireceğimizden kimse şüphe duymasın dedi.

Türk milletinin tökezlendiğinde her zaman dik durduğunu, direnç gösterdiğini söyleyen Vali İbrahim Özefe, Gazi Mustafa Kemal döneminde ilk önce istiklal mücadelesi ardından da Kurtuluş Savaşı ve son yıllarda devlet olarak yapılan mücadeleler ile gerçekleştirilen başarıların bu dirence örnek olarak gösterilebileceğini belirtti. Vali Özefe, kazanılan başarılar sırasında oluşan kötü hafızaların örnek olmaması gerektiğini, aksine ders alarak bu milleti çok daha ileriye taşımak için çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri 15 Temmuz’da gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimi sırasında yüce Türk Milletinin dik duruşunun fotoğraflarla anlatıldığı sergiyi gezdiler.