Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

28 EKİM 2016 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

ARDAHAN’DA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Cumhuriyetin 93. Yılı Ardahan Valiliği önünde düzenlenen etkinlikler ile coşkuyla kutlandı. 29 Ekim 2016 tarihi Cumartesi günü gerçekleştirilen etkinliklere Ardahan Valisi İbrahim Özefe, Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan, Ardahan Vali Yardımcıları Abdülrezzak Canpolat ve Muharrem Coşgun, Ardahan İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, öğrenciler ile Ardahan halkı katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenin ilk konuşması Ardahan Valisi İbrahim Özefe tarafından yapıldı. Vali Özefe şöyle konuştu, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. Yılını heyecan ve coşkuyla idrak ederken Cumhuriyet ve demokrasi değerlerine sahip büyük bir milletin mensubu olmanın kıvancı içerisinde Türkiye Cumhuriyetini kuranları başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimizi gazilerimizi saygı ve minnetle yâd ediyorum” Vali Özefe sözlerinin devamında 15 Temmuz gecesi cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkan Ardahanlıları saygı ile selamladığını belirtti. 

Vali Özefe’nin konuşmasının ardından Ardahan’daki ilk ve orta öğretim öğrencileri tarafından şiirler ve şarkılar okundu, halk oyunları ekipleri tarafından gösteri yapıldı ve Ardahanlı aşıklar günün anlam ve önemini belirten eserler sergiledi. Göseterilerin ardından Ardahan’da düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler takdim edildi. Rahvan atlarının Kongre Caddesi’ndeki geçişişinin ardından tören tamamlandı.