Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

15 KASIM 2016 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

TÜRK KIZILAYI YENİSEY BUTİK AÇILDI

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) ve Türk Kızılay’ı tarafından ortaklaşa hazırlanan Yenisey Butik ARÜ’de okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilerin hizmetine açıldı.

ARÜ İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Ardahan Valisi İbrahim Özefe, ARÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan, Türk Kızılayı Başkan Vekili Ercan Tan, ARÜ Genel Sekreteri Ercan Gültürk, ARÜ Sağlık Kültür Daire Başkanı Havva Vanlı, Türk Kızılayı Ardahan yetkilileri, idari ve akademik personeller ile öğrenciler katıldı.

Türk Kızılayı Başkan Vekili Ercan Tan, Türk Kızılayı’nın yaptığı faaliyetler ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ercan Tan, Ardahan’a yapılan çalışmalar içinde küçük de olsa bir destek vermekten mutlu olduklarını ifade etti. Tan, “ Türk Kızılayı olarak dünyanın en büyük, şeffaf ve güvenilir sivil toplum kuruluşuyuz. Din, dil, ırk ayrım etmeden yardıma ihtiyacı olan herkese yardım götüren bir yardım örgütüyüz. Türk Kızılayı Merter Şubesi olarak ARÜ’de açılan mağaza ile birlikte üniversitelerdeki 24. mağazayı açmış olduk” dedi. ARÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan, açılışı gerçekleştirilen butik mağazaya katkı sağlayan bütün herkese tek tek teşekkür etti. Prof. Dr. Gürkan Doğan, “Toplumları toplum yapan iyi günde olduğu kadar kötü günde de bir arada olabilme iradesini gösterebilmektir. Bizde, bu topraklara güvenle bakabilen bireyler olarak, 15 Temmuz ve sonrasındaki zorlukları olan bir dönemden daha ferah, daha aydınlık, daha güçlü yarınlara güçlü bir irade ile yürürken; Ercan Bey’in küçük diye ifade ettiği ama bizler için anlamı çok büyük olan böylesine incelikli bir etkinliğe imza attık” diyerek, ARÜ olarak bu tür toplumun her kesimine fayda sunan faaliyetler içinde olmaya devam edeceklerini belirtti. Yenisey Butik açılışında konuşan Ardahan Valisi İbrahim Özefe ise Türk Kızılayı ve ARÜ yöneticilerine, açılan butik için çok teşekkür ederek sözlerine başladı. Vali Özefe, “ Yaralı askerlerin tedavisi için kurulan bu teşkilat, zamanla yelpazesini genişletmiştir. Bu teşkilat tıpkı 15 Temmuz’da ve çok daha öncelerinde olduğu gibi milletin, vatanın zor durumunda ortaya çıkmış gazi bir teşkilattır. Dünya çapında düşündüğümüzde yabancı sivil toplum kuruluşları gittikleri yerleri sömürmek için oralara giderken, Türk Kızılayı’mız yardım etmek, acıları dindirmek için dünyanın birçok yerine gitmişlerdir” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte Türk Kızılayı Yenisey Butik’in açılış kurdelesini kestiler. Davetliler butik içerisinde gezerek bilgi aldılar. Yetkililer açılışın ardından butikten bütün ihtiyaç sahibi öğrencilerin ücretsiz yararlanabileceğini ifade ettiler.