Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

02 ARALIK 2016 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

YÖK HEYETİNDEN ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ’NE ZİYARET

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal ile YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman’dan oluşan YÖK heyeti 04 Aralık – 05 Aralık tarihlerinde Ardahan Üniversitesi’ni ziyaret ederek bir dizi temasta bulunacak.

Üniversitelerde rektör atamalarında seçimlerin kaldırılmasını takiben başlayan yeni süreç kapsamında yapılacak olan bu ziyaret yeni rektörün atanmasına ilişkin temayül belirleme amacı taşıyor.

YÖK Heyeti ziyaretin ilk gününde önce Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan ile bir araya gelecek ve ardından ARÜ Senato üyeleri ile bir toplantı yapılacak.

İkinci günde ise Ardahan Valisi Sayın İbrahim Özefe’yi makamında ziyaret edecek olan heyet Üniversiteye dönerek sırasıyla:

Son olarak Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Sayın Çetin Demirci ve Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüsnü Kapu ile Yenisey Yerleşkesi’nde görüşecek olan YÖK heyeti Üniversite’yi de gezdikten sonra aynı gün Ardahan’dan ayrılacak.

Söz konusu ziyaretlerde hem Üniversite’deki akademik/idari personel ile öğrencilerin görüşlerine başvurmak hem de Ardahan ilinin konu hakkındaki düşüncelerini öğrenmek suretiyle yeni atanacak rektörün belirlenmesi sürecinde Üniversite ve il temelindeki konuya ilişkin eğilimlerin yerinde saptanması amaçlanıyor.