Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

07 ARALIK 2016 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

YÖK’TEN ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ’NE SICAK BİR ZİYARET

VE

YÖK’TEN ARÜ YENİSEY YERLEŞKESİNE TAM NOT

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal ile YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman’dan oluşan YÖK Heyetinin 04 Aralık – 05 Aralık tarihlerinde Ardahan Üniversitesi’ne yapmış olduğu ziyaret tamamlandı.

Ardahan Üniversitesi’ne atanacak yeni rektörün belirlenmesi sürecinde Üniversite içindeki ve ildeki eğilimlerin belirlemesi amacıyla yapılan ziyarette Heyet üyeleri yoğun bir görüşme trafiği içinde bulundular.

Vilayette Sayın Ardahan Valimizi ziyaret eden Heyet, Üniversite’de ise Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan, Senato üyeleri, kıdemli öğretim elemanları, Genel Sekreter, idari personel temsilcileri ve öğrencilerle de bir araya geldi. Ardahan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanımız ve Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreterimiz ile de görüşen YÖK Heyeti Yenisey Yerleşkesi’nde incelemelerde bulunarak Artvin Üniversitesi’ne yapacakları ziyareti için Ardahan’dan ayrıldı.

Heyetin Yenisey Yerleşkesi’ndeki incelemelerinden sonra değerlendirmede bulunan YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal “Ardahan Üniversitesi Yenisey Yerleşkesinin Türkiye’nin önde gelen Devlet ve Vakıf Üniversiteleri arasında çok seçkin bir konuma sahip olduğunu yerinde saptamış olduk. Çok güzel bir coğrafyada mükemmel bir yerleşke kurulmuş olduğunu memnuniyetle görüyoruz. Ardahan’da pırıl pırıl ve örnek gösterilecek tematik bir üniversite var edilmiş; emeği geçenleri kutlamak isteriz” dedi.

Söz konusu ziyaret hakkında Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan ise şunları söyledi:

“Üniversitemiz açısından olumlu, yapıcı ve amacına hizmet eden bir ziyaret olduğunu önemle vurgulamak isterim. Bu çok verimli ziyaret ortamının oluşmasında Sayın YÖK Başkan Vekilimiz ve YÖK Yürütme Kurulu Üyemiz belirleyici olmuşlardır. Gerek şahsım gerekse ARÜ Ailesi’nin diğer üyeleri olarak YÖK Heyeti ile bir araya gelme ve Ardahan Üniversitesi’ne atanacak olan yeni rektörün yönetim anlayışı ile ilgili duygu, düşünce ve beklentilerimizi kendileriyle büyük bir içtenlikle paylaşma fırsatını bulduk. Üniversitemiz’in genlerinde bir aile olma geleneği var. Kimsenin kimseyi hiçbir ayrıştırıcı paydada yargılamadığı, ötekileştirmediği, ülkemizin ortak değerlerinin vazgeçilmez değerlerimiz olduğu, huzur, güven, adalet ve liyakat gibi ilkelerin yönetimin en temel unsurlarını oluşturduğu; ayaklarımızın göreve gelirken asla geri geri gitmediği, birlikte çalışmaktan sevinç duyduğumuz bir aile. Aidiyet duygusunun her geçen gün daha çok pekiştiği bir üniversite. Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ın ilk günden itibaren karmış olduğu harcımızda bu özellikler var. Yine kendilerinin tasarlayıp açılımını yazdıkları ARÜ Logosu’nun özünde yine bu değerler var. Üniversitemiz hep hümanist bir üniversite olmuştur . Herkesin “benim üniversitem” diyebileceği bir üniversite. Bu üniversiteyi ARÜ yapan değerlerle ters düşecek hiçbir olumsuz tutum kendisine asla hayat alanı bulamamıştır. Yeni atanacak değerli rektörümüzden de bizi biz yapan, bizi bir aile yapan bu yerleşik kimlik özelliklerimizi önemseyen ve Üniversitemiz’de ortak iş yapma arzusunu yüceltecek bütünleştirici bir yönetim anlayışı içinde olmasını bekliyoruz. Bugüne kadar hep birlikte hayata geçirmiş olduğumuz başarı bayrağını daha da yükseklere taşıyacak, kapsayıcı, birleştirici, yapıcı ve güler yüzlü bir anlayış. Bu vesileyle değerli YÖK Başkan Vekili ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Hocalarımıza bu çok anlamlı ziyaretleri için en içten teşekkürlerimizi sunuyorum.”