Ardahan Üniversitesi sosyal, kültürel ve sportif anlamda birçok alanda faaliyet göstererek üniversite yaşamını durağan bir yapıdan uzaklaştırmak; üniversitenin hareketli ve dinamik bir yapıya kavuşmasını sağlamaktadır. Ardahan Üniversitesi, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle bölgeye de büyük bir canlılık getirmektedir.

Öğrencilerimizin ders dışındaki etkinliklere aktif olarak katılmalarını sağlamak, sanatsal ve kültürel değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla her akademik dönemde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu kapsamda her ay yerli ve yabancı sanatçılarla gerçekleştirilen konserler, fotoğrafçılık, tiyatro, öğrenci kulüpleri tarafından hazırlanan sosyal sorumluluk projeleri, derneklerin düzenledikleri etkinlikler, halk oyunları ve çeşitli kurslar üniversite yaşamına renklilik katmaktadır.

Ardahan Üniversitesi Gençlik ve Eğitim Merkezi Derneği ( ARÜGEM ), yaptığı çalışmalarla bölge coğrafyasının yapısına katkıda bulunmak; bunun yanı sıra yerel halk ile üniversite arasında bir köprü vazifesi görerek üniversitenin sosyal sorumluluk bilincini geleceğe taşımayı hedeflemektedir. Bu kapsamda akademik yıl içerisinde çeşitli etkinlikler organize edilmektedir.

Tiyatro topluluğu yıl içerisinde hazırlanan oyunları hem üniversite içinde hem de ulusal ve uluslararası festivallerde sergileme fırsatı bulmaktadır.
ARÜ Tiyatro topluluğunun "Cüneyt Gökçer II. Uluslararası Tiyatro Festivali"ne katılarak festivalden ödülle dönmesi bunun göstergesidir.
Geleneksel hale gelen bahar şenlikleri, zorlu geçen bir yılın ardından öğrencilerin stres atmalarını, gönüllerince eğlenmelerini sağlamaktadır.

Üniversitemiz, öğrencilerimizin sportif faaliyetlerini her alanda desteklemektedir. Üniversitemiz bünyesinde boks, futbol, voleybol ve kayak gibi çeşitli alanlarda sportif etkinlikler düzenlenmektedir. Bu etkinlikler sonucunda öğrencilerimiz birçok ulusal başarı kazanmıştır. Öğrencilerimizin başarı çıtasını yükseltmek amacıyla gerekli tesislerin inşasına devam edilmektedir.

ARÜ FUTSAL takımı Üniversitemiz öğrenci grubu, Üniversiteler Spor Federasyonu tarafından Antalya Belek’te düzenlenen FUTSAL turnuvasından büyük başarı kazanarak Türkiye 3. olmuştur. Üniversiteler Türkiye Boks Şampiyonasında Türkiye dördüncüsü olan Ardahan Üniversitesi birbirinden farklı alanlarda başarısını kanıtlamıştır.

Yanlızçam kayak tesislerinde gerçekleştirilen çalışmalarla ilerleyen dönemlerde Türkiye’nin en iyi kayakçılarını yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Ardahan Üniversitesi kuruluşundan itibaren sosyal ve dinamik bir üniversite olmuştur. Yapılan bütün faaliyetlerle öğrenciler kaynaştırılmış, Ardahan üniversiteli ruhu oluşmuştur.


BARINMA
Öğrencilerimizin eğitim-öğretimlerine rahat ve konforlu bir ortamda devam edebilmeleri amacıyla modern biçimde inşa edilmiş erkek ve kız öğrenci yurtları bulunmaktadır. Kredi Yurtlar Kurumu’na ait yurtların dışında Ardahan’da öğrencilerin barınabilecekleri özel yurtlar da mevcuttur.

Kura Nehri’nin coşarak aktığı, yeşilin ve mavinin her tonunun hâkim olduğu, temiz doğası ile iç içe modern olarak tesis edilmiş yurtlarda eğitim hayatınızı rahatlıkla sürdürebilirsiniz.

BESLENME

Ardahan Üniversitesi; öğrencilerinin ferah mekânlarda, ucuz, sağlıklı ve kaliteli yemek yemeleri konusunda büyük titizlik göstermektedir. Modern ve kaliteli ortamlarda hazırlanan günlük mönülerimiz öğrencilerin enerji ve besin değerlerine ait ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tamamen sağlıklı şartlarda hazırlanmakta ve öğrencilere sunulmaktadır. Öğrencilerin sağlıklı ve dengeli beslenebilmeleri amacıyla çıkarılan her yemeğin kalori değeri hesaplanmaktadır.

Ardahan Üniversitesi aynı zamanda ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz yemek bursu sağlamaktadır.



SAĞLIK
Ardahan Üniversitesi, herhangi bir sağlık güvencesi bulunmayan öğrencilerine ücretsiz sağlık hizmeti vermektedir. Aynı zamanda diğer üniversitelerle yaptığı yazışmalar ile öğrencilerimiz tüm illerde üniversitelerden sevk alarak sağlık hizmetini yerine getirmektedir. Verilen bu hizmetten doğacak bütün maddi sonuçlar üniversitemiz tarafından karşılanmaktadır.