HAKKIMIZDA

.
Öğretim Elemanları İçin Uzaktan Eğitim Sistemi Sıkça Sorulan Sorular
.
Üniversitemizde 23 Mart 2020 Tarihi İtibariyle Uzaktan Eğitim Süreci Başladı (Öğrenci)
.
Üniversitemizde 23 Mart 2020 Tarihi İtibariyle Uzaktan Eğitim Süreci Başladı (Öğretim Elemanı)





.
Yükseköğretim Kurulu Duyurusu (Evde Kal Uzaktan Eğitim Al)
.
ÜNİVERSİTEMİZDE YAPILACAK UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİ HAKKINDA DUYURU
.
COVİD-19 BİLGİLENDİRME LİNKLERİ





: 1 | 2 |

 Sevgili Öğrenciler,

YÖK’ten ve akabinde Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanlığından gelen bilgilere göre, Öğretmenlik Uygulaması dersinin öğrencilerin staja devam etmelerine gerek olmaksızın tamamlanması kararlaştırılmıştır. Bu bilgiye dayanarak, derslerin uygulama bölümü için öğrencilerin okullarına gittikleri ilk haftalar yeterli sayılmıştır. Staj derslerinin teorik kısmı ise Atatürk Üniversitesi Ders Bilgi Sistemi (OBS) içinden dönem sonuna kadar öğrencilerin yükleyecekleri haftalık raporlar ve danışman hocalarının öğrenci raporlarını yine haftalık olarak takip etmesi şeklinde devam ettirilecektir. Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından Öğretmenlik Uygulaması dersinin teorik kısmı için 06 Nisan 2020 haftasından başlamak üzere “Haftalık Çalışma Planları” hazırlanmış olup aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

OBS’de Takip Edilmesi Gereken Basamaklar:

  1. OBS’ye giriniz.
  2. Eğitim-Öğretim linki altında bulunan “Ders Bilgi Sistemi Toplu Ders Açma” butonunu tıklayınız.
  3. Derslerinizi seçerek “OBS’de aç” butonuna basınız. (Not: Aynı dersten birden fazla şubeye giriyor iseniz şubeleri seçerek” seçilen dersleri birleştirerek OBS’de aç butonuna basınız.)
  4. Tekrar “Eğitim-Öğretim” linki altında bulunan “Ders Bilgi Sistemini” tıklayınız.
  5. Açılan sayfadan derslerinizi seçiniz.
  6. Açılan sayfanın sağ üst köşesinde “Düzenlemeyi Aç” butonuna basınız. Açılan sayfadan ders notlarını veya power-point’lerini ekleyeceğiniz hafta içerisinde bulunan “+yeni bir etkinlik ya da kaynak ekle” butonuna basınız.

Açılan sayfada “Etkinlikler” başlığı altında çok sayıda alt başlık göreceksiniz. Alt tarafta “Kaynaklar” başlığı altında bulunan kaynak dosyasını işaretleyiniz (Word ve power point dosyaları için) ve ekle butonuna basınız.

  1. Açılan yeni sayfada “Ad” kısmını mutlaka doldurunuz. Masa üstünde bulunan dosyalarınızı sürükleyerek “Dosyalar” kısmına taşıyınız.
  2. Taşıdığınız dosyaları hafta içerisinde görüp kontrol etmek istiyorsanız “Kaydet ve Derse Dön” butonuna basınız. Kontrole gerek duymuyor iseniz “Kaydet ve Göster” butonuna basınız.

 

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ HAFTALIK ÇALIŞMA PLANI ÖRNEĞİ 

 

HAFTALAR

YAPILACAK ETKİNLİKLER 

(TASLAK) 

06 - 12 Nisan 2020

Okulda etkili sınıf yönetimi için bir öğretmenin dikkat etmesi gereken temel faktörler nelerdir? Okullardaki gözlem ve deneyimlerinizi de göz önünde bulundurarak araştırıp kısa bir rapor yazınız.

13 - 19 Nisan 2020

Öğretmenlik alanınızda en çok tercih edilen öğretim strateji, yöntem ve teknikleri hangileridir? Araştırarak kısaca bir rapor yazınız.

20 - 26 Nisan 2020

Öğretmenlik alanınızla ilgili bir dersin öğretim programının inceleyerek kısaca bir rapor yazınız.

27 Nisan – 03 Mayıs 2020

EBA (Eğitim Bilişim Ağı) TV üzerinden alanınızla ilgili herhangi bir sınıf seviyesinde bir dersi izleyerek görüşlerinizi yazınız.

04 - 10 Mayıs 2020

Herhangi bir sınıf seviyesinde bir ders planı örneği yapınız.

(Ders planında soru örnekleri, etkinlikler, çalışma yaprakları ve değerlendirme soruları bulunmalıdır.)

11 - 17 Mayıs 2020

EBA (Eğitim Bilişim Ağı) TV üzerinden alanınızla ilgili herhangi bir sınıf seviyesinde bir dersi izleyerek görüşlerinizi yazınız.

18 - 24 Mayıs 2020

EBA (Eğitim Bilişim Ağı) TV üzerinden alanınızla ilgili herhangi bir sınıf seviyesinde bir dersi izleyerek görüşlerinizi yazınız.

*EBA TV üzerinden her hafta farklı bir sınıf seviyesinde ders izlenecektir.

25 - 31 Mayıs 2020

Öğretmenlik alanınızla ilgili herhangi bir sınıf seviyesinde değerlendirme amaçlı sınav sorusu (20 adet) ve cevap anahtarı hazırlayınız.