ARÜ, Kavılca Buğdayını Lezzetli Ürünlere Dönüştürdü
05 EKİM 2022
Üniversitemiz ve Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde Mayıs ayında yerleşkemizde ekilen 13 Bin Yıllık Ata Tohum Kavılca Buğdayı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademisyenlerimizin hünerli ellerinde birbirinden lezzetli ürünlere dönüştürüldü. Kavılca buğdayıyla yapılmış unlu mamuller, Ömer Halis Demir Spor Kompleksi ve Derya Samancı Öğrenci Yaşam Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte misafirlere ikram edildi. Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Rektörümüzün eşi Selma Biber Hanımefendi, İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Fatih Cineviz, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Havva Vanlı, Proje ve Geliştirme Koordinasyon Ofisimizde görevli akademik ve idari personel, Turizm İşletmeciliği ve Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Hürriyet Çimen ve basın mensuplarının katıldığı tadım etkinliğinde akademisyenlerimiz tarafından hazırlanan, çaylı tahıllı kurabiye, fındıklı kurabiye, çubuk kraker, çikolatalı kurabiye, havuçlu kuru meyveli kek, otlu peynirli poğaça, Marlenka, ekşi mayalı ekmek(zeytinli, kuru domatesli, sarımsaklı kekikli, tahıllı, cevizli incirli, sade) davetlilerden tam not aldı. Proje ve Geliştirme Koordinasyon Ofisimizde görevli akademisyenlerimizin verdiği bilgilere göre; hazırlanan bu ürünler “13 Bin Yıllık Ata Tohum Kavılcanın Damakta İz Bırakan Serüveni Projesi” tanıtım filminde kullanılacak. Tadım etkinliğinde konuşan Rektörümüz, önümüzdeki yıl Kavılca Buğdayı ekim sahasının genişletileceğini belirterek, ürünün Türkiye’deki bilinirliğinin ve kullanımının arttırılması için gerekli tanıtım faaliyetlerinin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte sürdürüldüğünü ifade etti.