23 Mayıs Dünya Güreş Günü Konferansı Düzenlendi

24 MAYIS 2024

23 Mayıs Dünya Güreş Günü etkinlikleri kapsamında Üniversitemizde konferans düzenlendi. Etkinliğe, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, akademik-idari personel ile öğrencileri katıldı. Güreş dünyasının önde gelen isimlerinin yer aldığı etkinlikte, güreşin sosyal, kültürel, tarihi ve güncel yaklaşımlarını ele aldı. Konferansın konuşmacıları arasında Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürü ve aynı zamanda güreş dünya şampiyonu Ramazan Demir, Avrupa şampiyonu ve dört kez Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara, akademisyenimiz ve milli güreşçi Dr. Öğr. Üyesi Ali Burak Toy yer aldı. Katılımcılar, bu değerli sporcuların tecrübelerinden faydalanma fırsatı buldu. Ramazan Demir ve Recep Kara, güreşin tarihi köklerinden bugünkü yerine kadar olan yolculuğunu anlatarak dinleyicilere ilham verdi. Konferansın ana teması, güreşin sosyal ve kültürel etkileri ile tarihi ve güncel boyutlarıydı. Konuşmacılar, güreşin sadece bir spor dalı olmanın ötesinde, toplumsal değerleri yansıtan bir kültürel miras olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, güreşin genç nesiller üzerindeki olumlu etkileri ve sporun disiplin kazandırıcı yönleri de tartışıldı. 23 Mayıs Dünya Güreş Günü’nün ilk defa 2013 yılında ortaya çıkmasına öncülük eden Dr. Öğr.  Üyesi Ali Burak Toy, uluslararası boyutta kutlanan bir etkinlik haline getirmiş olmanın gururunu yaşadığını belirterek; 11 yıl içerisinde dünya genelinde benimsenen ve kutlanan bu özel gün, güreş sporunun global alanda tanınmasına büyük katkı sağladığını söyledi.