Kariyer Planlama, CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri Konulu Konferans Düzenlendi

24 MAYIS 2024

Ardahan İŞKUR Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan İş Kulübü Birimi tarafından Teknik Bilimler MYO öğrencilerine kariyer planlama, cv hazırlama, mülakat teknikleri konularında konferans verildi. Konferansta söz alan İş Kulübü Lideri Elif Gürbulak Daştan; İŞKUR’un amacının ve kimlere hizmet ettiğinden, iş arama kanallarının neler olduğundan, iş ve meslek danışmanlığının ne anlama geldiğinden, toplum yararına programa kimlerin başvuru yapabileceğinden, mezun olacak öğrencilerin kariyerlerini planlarken özgeçmişlerinin ne kadar önemli olduğundan, özgeçmiş hazırlarken dikkat edilmesi gereken hususlardan, iş görüşmesine gidildiğinde yapılması ve yapılmaması gereken davranışlardan, mülakat sırasında beden dilinin önemi ve başarılı olmanın yollarından bahsetti. Son olarak akılda kalıcı olması açısından olumlu ve olumsuz mülakat örnek uygulamaları da yaparak konferansın öğrencilere daha da yararlı olmasını sağladı. Ayrıca Sayın Daştan, konferans sonunda öğrencilerden ve akademisyenlerden gelen sorulara içtenlikle cevap verdi. Konferans bitiminde söz alan Teknik Bilimler MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Raziye Filiz Akkuş, konferansa sunmuş olduğu katkılardan dolayı Elif Gürbulak Daştan’a ve Öğr. Gör. Şüheda Kaya’ya teşekkür belgesini takdim ettikten sonra konferans toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.