14. Mezuniyet Törenimiz Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

31 MAYIS 2024

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni coşkuyla kutlandı. Âşık Şenlik Meydanında gerçekleştirilen törene; Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Ardahan Baro Başkanı Murat Yolçu, İl Emniyet Müdürü Gökalp Şener, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Yiğit, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Demir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Dede, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, dekanlar, bölüm başkanları, daire başkanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Üniversitemiz birincileri Tayyip Elgün, Cihan Yıldız konuşmalarıyla devam etti. Konuşmalarında Üniversitemiz akademisyenlerine ve idari personeline şükranlarını ileten öğrenciler, İsrail’in Filistin halkına uyguladığı soykırıma değinerek, İsrail’in asker ve sivil ayrımı gözetmeksizin katliam yaptığını ve bunun bir savaş suçu olduğunu belirttiler. Açış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz öğrenci ve aileleri seslenerek şu ifadelerde bulundu: “İlimizin değerli protokolü, kıymetli hocalarımız, çok uzaklardan çocuklarının bugünkü mutluluğunu paylaşmak için gelen değerli ailelerimiz ve üniversitemizim gözbebeği olan sevgili öğrencilerimiz, dekanlarımız, yöneticilerimiz ve bütün çalışan personellerimiz olarak hep birlikte, heyecan dolu bir o kadarda mutlu olduğumuz bugünü sizlerle paylaşmanın mutluluğu içindeyiz. Bu vesile ile hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. 2008 de kurulmuş, çiçeği burnunda bir üniversite olarak ilk günden bugüne emeği geçen, amirinden memuruna kadar, bu sofrada tuzu olan herkesi minnet ve saygıyla anıyor, kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum.

“Ardahan Üniversitesi, hızla gelişen bir üniversite olarak Türkiye’de sayılı üniversiteler arasında şimdiden yerini almış, her alanda güçlü konumdadır.”

Ardahan Üniversitesi olarak eğitim kalitesiyle, ülkemizin ihtiyacı olan her alanda gençlerimizi çağın gereklerine göre yetiştiriyoruz. Ardahan Üniversitesi, hızla gelişen bir üniversite olarak Türkiye’de sayılı üniversiteler arasında şimdiden yerini almış, her alanda güçlü konumdadır.

“Üniversitemiz önümüzdeki yıl 52 program ve bölümle yaklaşık 2000 kontenjanla eğitim öğretimine tekrar başlayacak ve bu süreçte büyüyerek yoluna devam edecek.”

Üniversite olarak, katıldığımız sempozyumlar, kongreler, bilimsel toplantılar, sosyal ve kültürel etkinlikler, başarıdan başarıya koştuğumuz akademik programlar bizim bu sözlerimizi teyit ediyor. Üniversitemiz önümüzdeki yıl 52 programla ve bölümle yaklaşık 2000 kontenjanla eğitim öğretimine tekrar başlayacak ve bu süreçte büyüyerek yoluna devam edecek. Sevgili gençler, bugün mezun olan arkadaşlar, sizler için burası iki ya da dört yılını geçirdiğiniz ve bu süreçte acısıyla tatlısıyla birçok anı biriktirdiğiniz bir yer. Buradan ayrılıp gittiğiniz yerlerde farklı insanlarla farklı kültürlerle tanışacaksınız. Sizlerden farklılıklarımızı her zaman bir zenginlik olarak görmenizi istiyorum. Farklılıklarımız bir münakaşa değil bir münazaraya dönüşsün. Bilmenizi isterim ki, farklılıklarımız bir arada daha güçlü olmamızın belirleyici unsurudur. Sevgili gençler ülkemizin sorunlarına hep duyarlı olalım. Bizler hangi meslekte olursak olalım, ülkemizin büyümesi, kalkınması ve gelecekte daha güçlü bir ülke olması için, çok çalışmayı kendimize en kutsal ülkü olarak seçmeliyiz. Unutmayalım ki ülkemiz oldukça bizlerde var olacağız. Siz ne kadar dirençli güçlü olursanız ülkemizde o kadar güçlü olacaktır. Çünkü yarınlarımız sizlersiniz. Kıymetli anne ve babalar sizlerin emanetinize gözümüz gibi baktık, onları sağlam bireyler olarak yetiştirmeye çalıştık. Kıymetli ailelerimiz çocuklarınızla gurur duyabilirsiniz. Bu mezuniyet temasını afişlerimizde “Yüreğimde Filistin” olarak düzenledik. Gençler dünyanın geldiği bu nokta da insanlık onuru ayaklar altında çiğneniyor, insan hakları yok sayılıyor. Üstelik bu durum sadece Filistin ile de sınırlı değil. Doğu Türkistan’dan Myanmar’a, Afrika’dan Avrupa’ya uzak doğuya kadar dünyanın birçok bölgesinde yaşanıyor. Maalesef insanlık bu duruma seyirci olarak kalıyor. Bizler ülke olarak bu durum ile ilgili üzerimize düşen tüm sorumluluğun farkında olarak, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sevgili gençler, Türkiye sadece Türkiye’den ibaret değil, Türkiye’nin fiziki coğrafyası dışında var olduğu bir de gönül coğrafyası var. Bu coğrafya dünyanın neredeyse üçte biri kadar olup, Afrika’dan Avrupa’ya, Avrupa’dan Asya’ya uzanan çok büyük bir alandır. Bu gücümüzün bilinciyle hareket ederek, tüm bu yaşananların karşısında tarihin bize vermiş olduğu sorumluluklarımızın da farkında olarak çok çalışmalı ve başarılı olmak zorundayız. Üniversitemizin gönüllü bir elçisi olan sizlerden, üniversitemizi tercih edip gelecek öğrencilerimize, yardımcı olmanızı ve yol göstermenizi istiyorum. Sözlerime son verirken hepinizi ayrı ayrı tekrar tebrik ediyor, hayat boyu mutluluklar diliyorum. Sözlerime son verirken hepinizi ayrı ayrı tekrar tebrik ediyor, hayat boyu mutluluklar diliyorum.” Konuşmaların ardından Rektörümüz ve akademisyenlerimiz tarafından bölümlerini birincilikle tamamlayan Fakülte/Yüksekokul ve Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine kupa hediyesi ile başarı belgeleri, tüm mezunlarımıza ise diplomaları takdim edildi. Törende ayrıca; Türkiye’de ilk kez düzenlenen Üniversitelerarası Afet ve İtfaiye Oyunlarını 1. olarak kazanan Nihat Delibalta Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı akademisyen ve öğrencilerine hediye takdim edildi. Gazze’de hayatını kaybedenler için dua edildi. Mezuniyet töreni kapanışında öğrencilerimiz keplerini havaya atarak mezun coşkusunu doyasıya yaşadılar. Tören sonrasında katılımcılar Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünün düzenlemiş olduğu yıl sonu sergisini gezdi.