İcobes2024 Malta Üniversitesi Ortaklığıyla Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Düzenlendi

03 HAZİRAN 2024

Üniversitemiz ev sahipliğinde, 29-30 Mayıs 2024 tarihleri arasında; Malta Üniversitesi, Zilina Üniversitesi, Stanislaw Staszic Üniversitesi ve Sumy State Üniversitesi ortaklığıyla “Uluslararası İşletme, Ekonometri ve İstatistik Kongresi” (icobes2024) düzenlendi. Online kongrenin 29 Mayıs’taki oturumları Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Y. Murat Kızılkaya ve Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber’in açılış konuşmaları ile başladı. Kongre kapsamında Anadolu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Özer tarafından “SSCI, SCI-E, ESCI, SCOPUS Dergilerde Nasıl Yayın Yapılır?” konulu eğitim düzenlenmiş, Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Erkan Işığıçok tarafından “Üçüncü Göz: İstatistik” isimli seminer verilmiştir. Kongrenin ana teması “Geleceğe Bakış: Ekonometri, İstatistik ve Büyük Veri Analitiği Yoluyla Öngörüler” olarak belirlenmiş, bu kapsamda başta Türkiye olmak üzere, İngiltere, Malta ve Ukrayna’dan çeşitli bildiriler online olarak sunulmuştur.