İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrencileri “Hamlet” Adlı Tiyatro Oyunu Sergiledi

10 HAZİRAN 2024

Üniversitemiz İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri, William Shakespeare’in unutulmaz eseri “Hamlet” adlı tiyatro oyununu sergilediler. Üniversitemiz Sahne Performans ve Sinema Kulübü ile işbirliği içerisinde hazırlanan oyun, kendi orijinal dili olan İngilizce dilinde, Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda sergilendi. Akademik danışmanlığını Doç. Dr. Marina Agienko, Dr. Öğr. Üyesi Zennure Elgün Gündüz ve Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş’ın yaptığı oyunun teknik danışmanlığını Öğr. Gör. Hüseyin Aytuğ Çelik ve Öğr. Gör. Ercan Öner üstlendi. Tiyatro oyunu sergilenmeden önce İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde sunulan derslerde detaylı olarak analiz edildi. Üniversitemizde dünya çapında bilinen bir tiyatro oyununun İngilizce olarak sergilenmesi bakımından bir ilk olan etkinlik, seyircilerden büyük beğeni topladı.