Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

ARÜ İBEF Yayınlarından Anlamlı Eser: Prof. Dr. Günay Karaağaç Anısına Etimoloji Çalıştayı / Bildiriler

01 TEMMUZ 2024

Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde 2018-2021 yılları arasında görev yapan merhum Hocamız Prof. Dr. Günay Karaağaç (1949-2021) anısına vefatının birinci yılında (8 Aralık 2022) düzenlenen çalıştayda sunulan bildiriler ve yapılan konuşmalar elektronik kitap olarak yayımlandı. 

Eserin editörlüğünü üstlenen Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şenel, konuya dair yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Hatırlanacağı üzere vefatının birinci yıldönümünde Üniversitemiz Rektörlüğünün teşvik ve desteği, Türk Dil Kurumunun katkılarıyla Türk Dili ve Edebiyatı Bölümümüzce ‘Prof. Dr. Günay Karaağaç Anısına Etimoloji Çalıştayı’ adıyla bir toplantı düzenlemiştik. Bu toplantıya etimoloji alanında çalışmaları olan Türkiye’nin 11 seçkin bilim adamı katılmıştı. Toplantıda; Türkiye’de etimoloji çalışmalarının geldiği durum değerlendirilmiş, yapılması gerekenler de ‘Sonuç Bildirgesi’nde açıklanmıştı. Çalıştayda sunulan bildiriler ve konuşmalar ise ‘Prof. Dr. Günay Karaağaç Anısına Etimoloji Çalıştayı / Bildiriler’ ismiyle yayımlandı. Bu vesileyle Merhum Hocamız Prof. Dr. Günay Karaağaç’ı bir kez daha rahmetle anıyor, çalışmada emeği geçen tüm paydaşlarımıza ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyeleri ile elemanlarına teşekkürlerimi sunuyorum.”

ARÜ İBEF Yayınlarının ilk eseri olma özelliğini taşıyan ‘Prof. Dr. Günay Karaağaç Anısına Etimoloji Çalıştayı / Bildiriler’ isimli çalışmaya ulaşmak için Tıklayınız...