Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Hedefe Doğru Programı’nın Konuğu Oldu

01 TEMMUZ 2024

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, TRT EBA ’da İletişim Uzmanı İsmail Yolcu ve Burçak Ateş Güler’in sunumuyla gerçekleştirilen “Hedefe Doğru” programına konuk oldu. Rektörümüz tercih yapacak öğrencilere Üniversitemizin genç ve dinamik yapısını, eğitim ve öğretim imkanları bakımından gerekli ortam fiziki şartlarını, bölümler, akademik kadrosu, akreditasyon süreçlerini, mezuniyet sonrası iş bulma imkanlarını, dikey geçiş imkanlarını, yeni açılan bölümleri hakkında bilgi verdi. Ayrıca yanı başındaki gelişmiş ve köklü üniversiteler ile işbirliği yaparak bulunduğu, coğrafyanın da sunduğu imkanlar ile birçok yeni üründen biri olan “kavılca buğdayı” ata tohumundan üretilen ürünlerle bölge halkı için bir ilki başlattıklarını, yine dünyadaki dört temel ırktan biri olan Kafkas arı ırkının incelendiği, Kafkas Arı ve Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi ile bölge tarım ve hayvancılığının kalkındırılması konusundaki başarılarını, bunun yanı sıra halka dokunan  diğer araştırma merkezleri ile dil laboratuvarları, teknoloji ve bilim atölyeleri, sanat ve tasarım, seramik atölyeleri ile bölgenin kalkındırılmasında öncülük eden bir üniversite olduklarını söyledi. Sözlerine, bizler Ardahan Üniversitesi olarak, bölgenin dinamiklerini nasıl daha çok kalkındırırız bunlara nasıl bilimsel katkılar sunmaya çalışırız gayreti ve çabası içindeyiz diye devam etti. Ayrıca ARÜ’yü tercih edecek olan öğrencilerin yurt ve ulaşım sorunu yaşamayacağını belirten Rektörümüz yeterli konaklama ve sosyal imkanlara sahip olduğumuzu, kayak ve kış  turizmi, doğa ve kamp turizmi, yurtdışı tatil imkanlarının oldukça kolaylıkla planlanabildiği, Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı konumuyla birçok imkana sahip olduğunu belirterek buraya gelecek öğrencilerimizi heyecanla beklediklerini ifade etti.