Rektörümüz: “Ardahan Üniversitesi Türkiye’nin Sayılı Modern Üniversiteleri Arasındaki Yerini Almış Olmanın Haklı Gururunu Yaşıyor.”

23 TEMMUZ 2024

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber TRT Erzurum Radyosunda yayınlanan “Genç Yaşam” programının canlı yayın konuğu oldu. Rektörümüz röportajda şunları söyledi: “Öncelikle bu hafta başlayan tercih dönemi sürecinde tercih yapacak tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Hepimizin bildiği üzere Ardahan Üniversitesi 2008’de kurulmuş genç ve dinamik bir üniversitedir. Üniversitemiz bu yönüyle Türkiye’nin sayılı modern üniversiteleri arasındaki yerini almış olmanın haklı gururunu yaşıyor. Dört yüze yakın akademisyenin ve hemen hemen aynı sayıda idari personelin yer aldığı eğitim ordusuyla modern eğitim ve öğretimin tüm imkânlarını sunan Üniversitemiz, bilimsel altyapısı, gerekli fiziki şartları bakımından yeterli, yaklaşık yüz elli bin metrekarelik bir alana sahiptir. Kapalı mekânlarımız ve sosyal konaklama imkânlarımızla, yurtlarımızla, dersliklerimizle, kütüphane ve laboratuvarlarımızla ve sosyal tesislerimizle, içerisinde yarı olimpik yüzme havuzu, sinema salonu FİBA onaylı basketbol ve voleybol sahası ve bowling salonu bulunan Doğu Anadolu’nun en büyük öğrenci yaşam merkezimizle her türlü imkâna sahibimiz. Bu imkânların yanı sıra; öğrencilerimiz kış sporlarını yapma fırsatını buldukları Yalnızçam Kayak Merkezimizin sunduğu imkânlarla birlikte, kayak ve kış turizmini doğa ve kamp turizminin tüm nimetlerinden faydalanabiliyorlar. Sınır ili olmamız hasebiyle de öğrencilerimiz kimlikleriyle beraber kolayca Batum ve Tiflis gibi şehirlere günü birlik ziyarette bulunabilmektedirler. Tüm bu sosyal imkânların yanı sıra üniversitemiz eğitim ve öğretim kalitesi yönünden de oldukça gelişmiş bir durumdadır. Üniversitemiz akademik kadrosu, akreditasyon süreçleri, mezuniyet sonrası iş bulma imkânları, dikey geçiş imkânları, yeni açılan bölümleri ile Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında yerini almıştır.” Konuşmasında Üniversitemizin gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalara değinen Rektörümüz bilimsel çalışmaların zirvesini teşkil eden birçok ulusal ve uluslararası konferans sempozyum ve çalıştay düzenlendiğini belirtti. Son bir yıl içerisinde gerçekleştirilen çalışmalardan örnekler veren Rektörümüz; “Türkiye Yazarlar Birliği’nin 45. Yılında Ankara’dan Ardahan’a Kültür Kervanı”, “Cumhuriyetin 100. Yılında I. Uluslararası Ardahan Anadolu Seramikleri Sempozyumu”, “III. Uluslararası Mitoloji Sempozyumunu”, Türkiye’nin En büyük İl Çalıştayı “Ardahan İl Çalıştayı”, “I. Ardahan Güzellik Bakım & Kozmetik Çalıştayı”, “I. Gastronomi Çalıştayı”, ve “Arıcılık Çalıştayı” gibi birçok çalıştay ve bilimsel etkinliğe Üniversitemizin ev sahipliği yaptığını belirtti.  Ardahan Üniversitesi Kalkındırma Vakfı’nın çalışmalarından söz eden Rektörümüz bilimsel insanlarımızın çalışmalarını teşvik etmek amacıyla I. ve II. Akademik Teşvik Ödülleri Programını düzenlediklerini belirtti. Paydaşlarla birlikte gerçekleştirilen projelere değinen Rektörümüz, “13 Bin Yıllık Ata Tohum Kavılcanın Damakta İz Bırakan Serüveni Projesi”nin hayata geçirildiğini ve deneme üretimlerinin ardından kavılca buğdayından elde edilmiş makarna ve erişte seri üretiminin gerçekleştirileceğini ifade etti. Rektörümüz, yeni tercih döneminde öğrencileri Ardahan Üniversitesi ailesinin birer ferdi olarak görmek istediğini belirterek konuşmasına son verdi.