Doç. Dr. Özlem Eştürk TRT Erzurum Radyosu’nun Konuğu Oldu

25 Temmuz 2024

Üniversitemiz Dr. Arzu Dr. Arzu Kılıç Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Özlem Eştürk, TRT Erzurum Radyosu’nun konuğu oldu. Programda merhum hocamız Dr. Arzu Kılıç hakkında bilgi veren Eştürk, Hocamızın anısına “Dr. Arzu Kılıç Girişimcilik Yarışması” ve Girişimcilik Konferanslarını düzenlediklerini, Ardahan Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mehmet Biber’in önerisi ve Ardahan Üniversitesi Senatosu’nun almış olduğu kararla Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne Dr. Arzu Kılıç’ın ismi verildiğini ifade etti. Son olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi’nin Haziran sayısı, 2020 yılında kaybettiğimiz Dr. Arzu Kılıç’a ithafen ithafen yayınlamasından dolayı dergiye katkı sunan araştırmacılara ve dergi kurullarında yer alan hocalara emeklerinden ve göstermiş oldukları vefadan dolayı teşekkür etti. Programda Eştürk, Dr. Arzu Kılıç’ın kadın ve gençlere dönük olarak hazırladığıBilim ve Yaşam Akademisi: Ardahanlı Gençler ve Kadınlar Yarınlara Hazırlanıyor” projesinden ve güncel verilen eğitimler hakkında bilgi verdi. Proje kapsamında verilen eğitimler ile ildeki beşeri sermayede iyileşme, eğitimde çeşitlilik ve başarı artışı beklentisi içinde olduklarını bu amaçla, kadınların ve gençlerin bu proje ile sosyal hayata katılımlarını teşvik etmek, bireysel gelişimlerine katkı sağlamak, yaşam standartlarını ve istihdam kabiliyetlerini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Eştürk, söz konusu projenin önemli bir ayağı olan Planetaryum’un (Gezegenevi) okul öncesi yaş grubundan itibaren çocuklarımızın ve gençlerimizin bilimsel bir bakış açısı kazanmaları, uzayı anlamalarını sağlamak ve kazanacakları bu deneyimle geleceklerine yön vermede destek olacağını ve çocukların bilimsel edinimler kazanmalarına katkı sağlayacağını belirterek Planeteryum’um sadece şehrimize değil komşu illerimize ve bölgemize de hitap ettiğini vurguladı.