Sosyal Bilimler MYO Akademisyenleri Türkiye Kültür Yolu Festivali’nde Kukla Gösterisi Gerçekleştirdi

26 AĞUSTOS 2024

Sosyal Bilimler MYO, Sahne ve Gösteri Sanatları Teknolojileri Bölümü akademisyenlerinden Öğr. Gör. Hüseyin Aytuğ Çelik, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Erzurum’da düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’ne geleneksel Karagöz oyunu ile katılım sağladı. Olimpiyat Parkı’nda yer alan Karagöz ve Kukla Evi’nde kukla gösterilerini sunan Öğr. Gör. Hüseyin Aytuğ Çelik, gösteri öncesi TRT Erzurum Radyosu’nda yayınlanan “Genç Yaşam” programına da konuk oldu. Festival alanında yapılan yayında Öğr. Gör. Çelik; Ardahan Üniversitesi ailesinin bir mensubu ve Karagöz sanatçısı olarak festivale katılım sağladığından, burada çocuklara ve yetişkinlere sunacağı oyunlar ile geleneksel sanatların öneminden bahsetti.