Tarım Bakanlığı Yetkilileri Faaliyete Girecek Olan Kavılca Buğdayı Ürünleri Üretim Tesisimizi Gezdi

07 EKİM 2024

13 Bin Yıllık Ata Tohumu Kavılca Buğdayının katma değer kazanması ve üretiminin yaygınlaşması üzerine Üniversitemiz Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi ve Ardahan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen projelerimiz devam ediyor. Bu çerçevede, Tarım Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanı Dr. Başak Egesel ile Ardahan Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Fatih Cineviz ve beraberindeki heyet Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber’i makamında ziyaret etti. Üniversitemizde kurulumu devam eden ve kavılca buğdayından üretim yapacak tesislerimizi ziyaret eden heyet, incelemelerde bulundu. Ziyaret ile Üniversitemiz ve Tarım Bakanlığı’nın kavılca buğdayının katma değerinin artırılması üzerine yeni projeler yapma konusunda çalışmalar başlatılmasına karar verildi.