Üniversitemizden Büyük Başarı: 195 Üniversite Arasında 7. Sırada Yer Aldı

09 EKİM 2024

8 Ekim 2024 tarihinde YÖK tarafından yayınlanan ‘’Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2024’’ verileri açıklandı. Üniversitemiz Alan Ağırlıklı Atıf Endeksi’nde değerlendirmeye alınan 195 üniversite arasında 7. Sırada yer aldı. Alan Ağırlıklı Atıf Endeksi; 2023 yılında SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI (ESCI dâhil) endeksli dergi ve kitaplarda yayımlanan kurum adresli yayınlarda, aynı yayın türü ve aynı alandaki yayınlarına alınan ortalama atıf sayısının, dünyadaki aynı alandaki bir makaleye alınan ortalama atıf sayısına oranı olarak hesaplanmaktadır. Veri kaynağı olarak; 02.07.2024 tarihli Incites veri tabanından "Category Normalized Citation Impact" değeri alınmıştır.

Değerlendirmeye alınan 195 üniversitenin atıf endeksi ortalaması 0,91’dir. Üniversitemiz 1.68 ortalamayla bu alanda büyük bir başarı elde etmiştir.  Yaptığı çalışmalar ve bu çalışmalara yapılan atıflar neticesinde Üniversitemizin bu alanda sıralamaya girmesini sağlayan akademisyenlerimize teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

Raporu görüntülemek için Tıklayınız...