“Ardahan Üniversitesi’nde Öğrenci Olmak” Temasıyla I. Öğrenci Şurası Düzenlendi

16 EKİM 2024

Üniversitemiz Kalite ve Akreditasyon Koordinatörlüğü ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından I. Öğrenci Şurası düzenlendi. Aşık Şenlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa; Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Genel Sekterimiz Kubilay Aras, daire başkanları, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı. Sunuculuğunu Öğr. Gör.  Hüseyin Aytuğ Çelik’in üstlendiği programın açılış bölümünde Üniversitemiz Kalite ve Akreditasyon Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Erman Kaçar şura ile ilgili detaylı bilgiler paylaştı. Şurada bir konuşma gerçekleştiren Rektörümüz şunları kaydetti: “Sevgili öğrenciler I. Öğrenci şuramıza hoş geldiniz. Üniversite olmak büyük bir özveri arz eden ve süreklilik isteyen bir süreçtir. Göreve geldiğim ilk günden beri, 8 yıldır en önemli gündem maddemizi öğrencilerimiz olmuştur.

“Öğrenci Memnuniyetini En Üst Düzeyde Tutmaya Çalışıyoruz”

Ailelerininiz birinci önceliği sizin burada rahat ettiğinizi bilmeleridir. Ardahan Üniversitesi olarak öğrencilerimizin memnuniyetini en üst düzeyde tutmaya çalışıyoruz. Mezun olduktan sonra Ardahan’dan ve Üniversitemizden memnun bir şekilde ayrılmanız Üniversitemizi yeni tercih edecek olan öğrenciler için önemli bir referans olacaktır. Kaliteli ve nitelikli birer birey olarak mezun olmanız en büyük gayemizdir. Fikren, ilmen ve zihnen yetişmiş olmanızın birbirini tamamlayan üç önemli unsur olduğunu asla unutmayın.  Sağlam bir zihin dünyanızın olmasını için çaba gösteriyoruz ve bu amaçla SKS koordinatörlüğünde kulüplerimiz aracılığıyla birçok kültürel ve sportif faaliyet yürütüyoruz. Bilimsel alanda aydınlanmanız için genç ve nitelikli akademik kadromuz tarafından önemli çalışmalar yapılmaktadır. Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, Üniversitemize geldiğiniz ilk günden itibaren kariyer planlaması yapmanız için size yol göstermektedir. Erasmus programlarımız ile yurt dışına gidin ve tecrübe edinin. İkinci hatta üçüncü bir dil öğrenin. Geleceğinize projeksiyon yapan çalışmalar yürütün. Bizler hep birlikte Üniversitede bir aileyiz, Ardahan’da bir aileyiz. Sizlere başarılı ve sağlıklı bir akademik yıl diliyorum”. Rektörümüzün konuşmasının ardından Kalite ve Akreditasyon Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Benazir Öztürk, Üniversitemiz Kalite Kulübü hakkında bilgiler verdi. Şuranın kapanış bölümünde Rektörümüz ve personelimiz, öğrencilerimizin görüş ve önerilerini dinleyerek sorularını yanıtladı. Programın ardından Rektörümüz, öğrencilerle birlikte yemekhanede yemek yedi.