“Kadına Yönelik Şiddet” Konulu Konferans Verildi

21 EKİM 2024

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerine Teknik Bilimler MYO konferans salonunda; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ardahan İl Müdürlüğü personeli Nurgül Öztürk tarafından ’Kadına Yönelik Şiddet’ konulu konferans verildi. Öztürk, öncelikli olarak, şiddet ve kadına yönelik şiddet kavramlarının ne demek olduğundan, kadına yönelik şiddete ilişkin yanlış bilinen hususların neler olduğundan bahsetti. Ayrıca Öztürk, şiddetin birçok türünün olduğundan, şiddet denilince aklımıza sadece fiziksel şiddetin gelmemesi gerektiğinden, cinsel şiddet, psikolojik şiddet, ekonomik şiddet, siber şiddet gibi şiddet çeşitlerinin de olduğundan, DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) verilerine göre; her üç kadından birinin fiziksel ve cinsel şiddete maruz kaldığından, kadınları korumak için 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un ne kadar önemli olduğundan, şiddet mağdurlarının başvurabileceği kurumların neler olduğundan, şiddet gören kadın bireyler için KADES uygulaması üzerinden ya da ALO183 ve 112 hattı aranılarak ilgili birimlerle iletişime geçilmesi gerektiğinden bahsetti. Konferans sonunda Teknik Bilimler MYO Müdürlüğü adına Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Raziye Filiz Akkuş ’Kadına Şiddete Sıfır Tolerans’ mottosunun ne kadar önemli ve anlamlı olduğundan, konferans esnasında öğrencilerin soru sorarak interaktif katılımın sağlanmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.