Üniversitemizde Erasmus Günleri (ErasmusDays) 2024 Etkinlikleri Gerçekleştirildi

22 EKİM 2024

Ardahan Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü, 14-19 Ekim 2024 tarihlerinde tüm dünyayla aynı anda Türkiye’de de kutlanan Erasmus Günleri (ErasmusDays) kapsamında bir dizi etkinliğe ev sahipliği yaptı. Son yıllarda insanların sosyalleşme ve etkileşim araçlarının en önemlisi haline gelen ve Koordinatörlüğümüzce de aktif olarak kullanılan Instagram uygulaması üzerinden bir etkinlik yapıldı. Bu etkinlik kapsamında etkileşim alanını genişletmek adına öğrencilerimizden 17 Ekim 2024 saat 23:59’a kadar Üniversitemiz resmi Erasmus sayfasını takip etmeleri ve bu etkinlik için paylaştığımız gönderinin altına en az 3 (üç) arkadaşını etiketlemeleri istendi. Çok sayıda öğrencimizin katılım sağladığı bu oyun sonunda öğrencilerimizin huzurunda canlı yayında yapılan çekiliş sonucunda 3 (üç) öğrencimiz kablosuz kulaklık kazandı. Bu etkinliğin yanında, yine tüm Ardahan Üniversitesi öğrencilerin katılımına açık “Ardahan ve Ardahan Üniversitesi” temalı bir fotoğraf yarışması düzenlendi. Öğrencilerimizden Ardahan ve Üniversitemizin güzelliklerini ortaya koyacak amatör fotoğraflarını çekmeleri istendi. Çok sayıda katılımın sağlandığı fotoğraf yarışmasında birbirinden güzel fotoğraflar arasından 3 (üç) öğrencimiz yine kablosuz kulaklık kazandı. Son olarak, dijitalleşen dünyamızın bir sonucu olarak yaygın olarak kullanılan yapay zekâ programları aracılığıyla, öğrencilerimizden “Ardahan ve Ardahan Üniversitesi” temalı bir Yapay Zekâ Fotoğrafı üretmeleri istendi. Öğrenciler yapay zekâ araçlarına hayal dünyalarındaki temayı anlatarak çeşitli fotoğraf ürettirdiler ve bu fotoğraflarla yarışmaya katılan öğrencilerimize de 3 adet kablosuz kulaklık hediye edildi. Bu yarışmaların ardından, Erasmus Günleri kapsamında, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi’ndeki Nazım Hikmet Konferans Salonu’nda Erasmus Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. Toplantı öncesinde katılımcılara sunulan ikramlar eşliğinde keyifli sohbetler gerçekleştirildi. Çok sayıda öğrencinin katıldığı ve yaklaşık bir buçuk saat süren toplantıda, ilk olarak Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Öğr. Gör. Mustafa Ünsal, Erasmus öğrenci değişim programları hakkında genel bir bilgilendirme sunumu yaptı. Ünsal, Erasmus programına katılım süreçleri, adayların seçilmesine ilişkin kriterler ve hibe miktarları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Ayrıca, Erasmus programının öğrencilere sunduğu farklı bakış açıları ve katkılar üzerine vurgu yaptı. Ünsal’ın sunumunun ardından toplantı, Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş’ın, öğrencilerin sorularını yanıtladığı bir interaktif soru-cevap oturumuyla devam etti. Ardından, 2024-2025 Akademik Yılında Erasmus öğrenci öğrenim ve staj hareketliliklerinden yararlanan ve şu anda yurt dışında öğrenim görmekte olan öğrencilerimizle canlı bağlantı kurularak onların deneyimleri paylaşıldı. Toplantı sonunda, Instagram çekilişi ve fotoğraf yarışmalarına katılan öğrencilerimiz için ödül töreni gerçekleştirildi. Düzenlenen 3 etkinlik kapsamında toplamda 9 öğrencimize kablosuz kulaklık hediye edildi. Öğrencilerimize ödülleri, Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş, Erasmus Kurum Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Ahmet Baran Perçin ve Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Öğr. Gör. Mustafa Ünsal tarafından takdim edildi. Ardahan Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü, Erasmus Günleri kapsamında düzenlediği bu etkinliklerle öğrencilerin Erasmus programına olan ilgisini artırmayı ve uluslararası deneyim fırsatlarını daha yakından tanımalarını sağladı.