AYAY Bölümü Öğrencilerimize Türk Japon Vakfı Tarafından Teşvik Ödülü Verildi
Üniversitemiz Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencileri Tuba Ağrı, Semiha Anılır ve Sevgi Ölmez, geliştirdikleri proje ile Türk Japon Vakfı’nın düzenlediği 3. Afet Risk Azaltma Projesi Yarışması’nda teşvik belgesi almaya hak kazandı. "Sürdürülebilir Hayvancılık Odaklı Barınma Alanı" adlı projeleriyle öne çıkan ekip, doğal afetler sonrası afetzedelerin hem barınma ihtiyacını karşılamayı hem de ekonomik sürdürülebilirliklerini sağlamayı amaçlayan yenilikçi bir çözüm sundu. Projenin danışmanlığını, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Aslan üstlendi. Ankara Türk Japon Vakfı Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde, yarışmada öne çıkan projeler tanıtıldı ve ödüller sahiplerini buldu. Açılış konuşmalarını, Türk Japon Vakfı Başkanı Prof. Dr. Nejat Bora Sayın, JICA Türkiye Ofisi temsilcileri ve AFAD yetkilileri gerçekleştirdi. Belgeler proje ekibi adına Tuba Ağrı tarafından teslim alındı. Ödül töreninin ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkan, proje ekibi ile bir araya gelerek öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti ve gelecekteki çalışmalarında desteklerini sürdüreceğini ifade etti. Bu önemli başarı, Ardahan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencilerinin afet yönetimi alanındaki yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üretme yetkinliklerini bir kez daha gözler önüne serdi. Projede, afetlerden etkilenen bireyler için hayvancılıkla entegre edilmiş sürdürülebilir barınma alanları oluşturulması hedefleniyor. Böylece afetzedeler, sadece barınma ihtiyacını karşılamakla kalmayacak, aynı zamanda hayvancılıkla ekonomik bağımsızlıklarını da kazanabilecekler. Projenin temel hedefleri; afet sonrası güvenli barınma alanları oluşturmak, hayvancılığı sürdürülebilir hale getirerek ekonomik kalkınmaya katkı sağlamak, psikososyal destek mekanizmaları ile toplumsal dayanıklılığı artırmak, yerel ekonomiyi güçlendirmek ve gıda güvenliğini desteklemek şeklinde sıralanmaktadır.
AYAY Bölümü Öğrencilerimize Türk Japon Vakfı Tarafından Teşvik Ödülü Verildi
14 ŞUBAT 2025
Üniversitemiz Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencileri Tuba Ağrı, Semiha Anılır ve Sevgi Ölmez, geliştirdikleri proje ile Türk Japon Vakfı’nın düzenlediği 3. Afet Risk Azaltma Projesi Yarışması’nda teşvik belgesi almaya hak kazandı. "Sürdürülebilir Hayvancılık Odaklı Barınma Alanı" adlı projeleriyle öne çıkan ekip, doğal afetler sonrası afetzedelerin hem barınma ihtiyacını karşılamayı hem de ekonomik sürdürülebilirliklerini sağlamayı amaçlayan yenilikçi bir çözüm sundu. Projenin danışmanlığını, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Aslan üstlendi. Ankara Türk Japon Vakfı Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde, yarışmada öne çıkan projeler tanıtıldı ve ödüller sahiplerini buldu. Açılış konuşmalarını, Türk Japon Vakfı Başkanı Prof. Dr. Nejat Bora Sayın, JICA Türkiye Ofisi temsilcileri ve AFAD yetkilileri gerçekleştirdi. Belgeler proje ekibi adına Tuba Ağrı tarafından teslim alındı. Ödül töreninin ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkan, proje ekibi ile bir araya gelerek öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti ve gelecekteki çalışmalarında desteklerini sürdüreceğini ifade etti. Bu önemli başarı, Ardahan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencilerinin afet yönetimi alanındaki yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üretme yetkinliklerini bir kez daha gözler önüne serdi. Projede, afetlerden etkilenen bireyler için hayvancılıkla entegre edilmiş sürdürülebilir barınma alanları oluşturulması hedefleniyor. Böylece afetzedeler, sadece barınma ihtiyacını karşılamakla kalmayacak, aynı zamanda hayvancılıkla ekonomik bağımsızlıklarını da kazanabilecekler. Projenin temel hedefleri; afet sonrası güvenli barınma alanları oluşturmak, hayvancılığı sürdürülebilir hale getirerek ekonomik kalkınmaya katkı sağlamak, psikososyal destek mekanizmaları ile toplumsal dayanıklılığı artırmak, yerel ekonomiyi güçlendirmek ve gıda güvenliğini desteklemek şeklinde sıralanmaktadır.