ARÜ'den Duyurular

Sağlık Hizmetleri ve Yönetimi Kitabı Hakkında

Duyuru Tarihi : 28 Haziran 2024

ARÜ ÖĞRETİM ÜYEMİZ DOÇ. DR. ERDİNÇ ÜNAL EDİTÖRLÜĞÜNDE HAZIRLANMIŞ OLAN "SAĞLIK HİZMETLERİ VE YÖNETİMİ" KİTABI İSTANBUL TIP KİTABEVİ TARAFINDAN BASILMIŞ, SAĞLIK YÖNETİMİ ALANININ EĞİTİM VE UYGULAYICILARINA KATKI OLARAK SUNULMUŞTUR.

Üniversitemiz Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdinç Ünal’ın editörlüğünü yaptığı SAĞLIK HİZMETLERİ ve YÖNETİMİ isimli kitap, İstanbul Tıp Kitabevi tarafından yayına hazırlanmış ve basılmış bulunmaktadır. Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden ve kurumlarından 23 akademisyen ile birlikte hazırlanan kitap 20 bölümden oluşmaktadır. Sağlığın yönetimini; sağlık ekosistemindeki (birinci basamak sağlık hizmetleri, yaşlı sağlığı, evde sağlık, ruh sağlığı, adli tıp, iş sağlığı, kronik hastalık yönetimi, bulaşıcı hastalıklar yönetimi, 112 acil sağlık, olağandışı sağlık yönetimi, rehabilitasyon hizmetleri, sağlığın yönetiminde Sağlık Bakanlığı, belediyeler ve sağlık, ulusal ve uluslararası sağlık örgütleri vb) hizmetler bileşenlerini kapsamı, kavramları, yönetim ve organizasyonu, ülke uygulamaları ve Türkiye Sağlık Sistemindeki organizasyonu yaklaşımıyla yazılan kitabın Sağlık Yönetimi alanında önemli bir boşluğu doldurması beklenmektedir.