Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Duyurular

2016 Yılı Akademik Teşvik Başvurularında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Duyuru Tarihi : 29 Aralık 2016

Başvurular:

YÖKSİS sayfasındaki akademik teşvik başvurusu tamamlanarak alınan çıktı, eklenmesi gereken belgeler ve beyanat kabul formu  ile akademik birimlerde oluşturulmuş bulunulan ön değerlendirme komisyonlarına yapılacaktır. YÖKSİS başvurusu yapılırken Akademik Teşvik yönetmeliği önemle dikkate alınmalıdır. Bu yönetmeliğe uygun hazırlanmayan başvurular işleme alınmayacaktır. Başvuru takviminde belirtilen tarihler dışında başvuru kabul edilmeyecektir.

Başvuru beyan formu için tıklayınız...

Yayınlar: 

SCI, SSCI, AHCI indeksli dergilerdeki yayınların çıktısı başvuruya eklenmelidir. (Derginin bu indekslerde yer aldığından emin olunmalıdır.)

Ulusal ve uluslararası hakemli dergiler kategorisinde yer alan yayınlarda; yapılmış olan yayının çıktısı ile birlikte yayın yapılan derginin en az 5 yıldır yayımlanmakta olduğunu kanıtlayan bir belge olmalıdır. 

Kitaplarda; kitabın basıldığı yayınevinin en az 3 yıldır basım yaptığı belgelendirilmelidir.

Ulusal ve uluslararası bildirilerin çıktısı alınarak dosyaya eklenmelidir. Uluslararası kongre ve sempozyumlarda sunulan bildiriler için etkinliğin uluslararası olduğunu belgelemek bakımından bilim kurulunda en az 5 yabancı uyruklu bilim insanının yer aldığına dair bir belge de dosyaya eklenmelidir.

Projelerde; proje başlangıç/bitiş tarihi, protokol belgesi ve projenin bittiğine dair komisyon kararı dosyaya eklenmelidir.

Makale hakemliklerinde; SCI, SSCI, AHCI indeksleri, ulusal ve uluslararası hakemli dergiler ve alan indeksli dergilerdeki hakemlikler kabul edilecektir. YÖKSİS başvurularında hakemlik yapılan dergilerin indekslerinin doğru şekilde girildiğinden emin olunmalıdır. Dosyaya hakemlik davet/teşekkür belgesi, mail çıktısı veya online dergilerde yapılan hakemliklerde sistem görüntüsünün çıktısı eklenmelidir.

Atıflarda; atıf gösterilen derginin kapak sayfası, atıfın bulunduğu makalenin kaynaklar kısmı (yayın işaretlenmiş olarak) ve atıf yapılan yayının hangi indekste olduğuna dair belge dosyaya eklenmelidir.