ARÜ'den Duyurular

2017 - 2018 Eğitim Öğretim Yılı Ortak Zorunlu Yabancı Dil Muafiyet Sınavı Sonuçları

Duyuru Tarihi : 06 Ekim 2017

2017 - 2018 Eğitim Öğretim Yılı Yabancı Dil Muafiyet Sınavı Sonuçları  için Tıklayınız...

Öğrenciler sınav sonuçlarına ilan tarihini izleyen günden itibaren beş iş günü içinde ve sadece fiziksel hata/eksiklik yönünden itiraz edebilirler. İtiraz bir dilekçe ile Fakülte/Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Öğrenci İşlerine yapılır. Yapılan inceleme sonucunda herhangi bir hata/eksiklik belirlenmesi durumunda söz konusu durum, ilgili öğretim elemanlarının da görüşü alındıktan sonra Yönetim Kurulu kararı ile düzeltilir ve nihai sonuç ilan edilir.

Öğrenciler ortak zorunlu yabancı dil muafiyet sınavından aldıkları puan karşılığında harf notu alacaklardır.

Harf notları 4’lük ve 100’lük sistemdeki karşılıkları aşağıdaki gibidir.

Harf Notu

FF

Başarısız

0 – 39

Bir öğrenci ortak zorunlu yabancı dil muafiyet sınavından aldığı harf notunu düşük bulup dersi almak isterse dilekçe ile bağlı olduğu birimin öğrenci işlerine başvurmalıdır. Bu durumda öğrencinin talebinin kabulü ilgili birim tarafından değerlendirilecektir.

Örnek: İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi ortak zorunlu yabancı dil muafiyet sınavından 58 puan alarak karşılığında DC harf notu almıştır. Notundan memnun olmayan öğrenci bir dönem boyunca derslere devam ederek notunu arttırabileceğini düşünmektedir. Bu durumda öğrencimiz Yabancı Dil 1 ve Yabancı Dil 2 derslerinden muaf olmak istemediğine dair dilekçesini İnsani Bilimler Ve Edebiyat Fakültesi’nin öğrenci işlerine yazacaktır.