ARÜ'den Duyurular

Öğretim Üyesi Alımı İlanı

Duyuru Tarihi : 19 Haziran 2018

Ardahan Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemizin aşağıda belirlenen birimlerine 2547 Sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nin ilgili maddelerine göre öğretim üyesi alınacaktır.

Adayların, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.

Başvuru süresi ilanın Resmi Gazete’de yayım tarihinden itibaren on beş (15) gündür.

PROFESÖR kadrosuna müracaat edecek adaylar; başvurdukları birim, bölüm, anabilim dalını belirten dilekçelerine, özgeçmiş, nüfus cüzdanı fotokopisi, 3 adet fotoğraf, noter veya resmi kurumlarca onaylanmış öğrenim belgeleri ( lisans, yüksek lisans, doktora ve uzmanlık belgesi, doçentlik belgesi) ve (Yurt dışında alınan diplomaların Y.Ö.K. Başkanlığınca verilen denklik belgesi), yayın listesi (başlıca araştırma eseri belirtilmiş) ile birlikte bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan eserlerden oluşan 6 (altı) takım dosyayı ekleyerek Personel Daire Başkanlığına şahsen veya posta yoluyla başvuracaklardır.

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ; kadrosuna müracaat edecek adaylar; başvurdukları birim, bölüm ve anabilim dalını belirten dilekçelerine: özgeçmiş, yayın listesi, iki adet fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi, noter veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora belgesi (Yurt dışında alınan diplomaların Y.Ö.K. Başkanlığınca verilen denklik belgesi), yabancı dil belgesi, bilimsel çalışma ve yayınları kapsayan dört takım dosyayı ekleyerek ilgili Fakülte Dekanlıklarına/Yüksekokul Müdürlüklerine şahsen veya posta yoluyla başvuracaklardır.

Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışanların (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesi vermeleri gerekmektedir.

Atamaların yapılabilmesi için adayların durumunun ilan edilen kadro derecesine uygun olması gerekmektedir.

Telf.: 0478 211 75 19

Birimi

Bölüm/Anabilim Dalı

Unvanı

Der.

Adet

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü/Eski Türk Dili Anabilim Dalı

Profesör

1

Altayistik ve dil ilişkileri alanlarında çalışmalar yapmış olmak.

Gıda Mühendisliği Bölümü/Gıda Bilimleri Anabilim Dalı

Profesör

1

Gıda ambalajlama üzerine çalışmalar yapmış olmak.

Mühendislik  Fakültesi

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü/ Bilgisayar Donanımı Anabilim Dalı

3

1

Sayısal kamera tasarımı ve görme tabanlı kalite kontrol sistemleri konusunda doktora yapmış olmak

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

Spor Yöneticiliği Bölümü/Spor Yöneticiliği Anabilim Dalı

4

1

Spor İl/İlçe müdürlerinin stratejik yönetim uygulamaları ve karar verme yöntemlerinin belirlenmesi konusunda doktora yapmış olmak.

Sanat Tarihi Bölümü/Türk İslam Sanatları Tarihi Anabilim Dalı

5

1

Türk İslam sanatları alanında doktora yapmış olmak.

Gürcü Dili ve Edebiyatı Bölümü/ Gürcü Dili ve Edebiyatı anabilim Dalı

5

1

Gürcü Dili ve Edebiyatı alanında doktora yapmış olmak.

Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü/Rus Dil Bilimi Anabilim Dalı

4

1

Rus Dili ve Edebiyatı alanında doktora yapmış olmak.