Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Duyurular

DGS Ek Yerleştirme

Duyuru Tarihi : 20 Kasım 2020

E-KAYIT

2020 DGS Ek Yerleştirme ile Üniversitemize yerleşen öğrencilerin kayıt işlemleri tüm programlar için üniversiteye gelmeden E-Devlet şifresiyle https://www.turkiye.gov.tr adresinden internet üzerinden 21-25 Kasım 2020 saat 23:59’a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir. E-kayıt sistemiyle internet üzerinden kayıt yapamayan adaylar kayıt işlemleri için Üniversitemize gelerek 23-27 Kasım 2020 tarihleri mesai saatleri (08:00-17:00)  arasında kayıtlarını yaptırabileceklerdir.

E-KAYIT YAPAMAYANLARIN KAYIT İŞLEMİ

E-Devlet şifresi ile elektronik kayıt yapamayan Üniversitemize yerleşen öğrenciler lise diploması (diploması hazır olmayanların ise yeni tarihli mezuniyet belgesi), transkript ve ders içerikleri ile 23-27 Kasım 2020 tarihleri arasında yerleştikleri program öğrenci işlerine gelerek mesai saatleri içinde (08:00-17:00 arası) kayıtlarını yaptıracaklardır.

ÖNLİSANS PRORAMINDAN MEZUN OLAMAYAN ÖĞRENCİLERİN KAYITLARI

2020 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kuramlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2020 DGS’de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabileceklerdir.

DERS MUAFİYET (İNTİBAK) İŞLEMLERİ

DGS Ek Yerleştirme sonucu yerleşerek kayıt yaptıran öğrenciler 27 Kasım 2020 tarihe kadar kayıt oldukları fakülte/yüksekokul öğrenci işleri bürosuna önlisans eğitimi sırasında aldıkları eş değer dersler için dilekçe ile muafiyet talebinden bulunabilirler. Muafiyet talebi için önlisans programına ait transkript ve transkripte yer alan derslere ait ders içeriklerini dilekçe ekinde vermeleri gerekmektedir. Muafiyet ve intibak işlemi yapılan öğrencilerin ders kayıtları öğrenci işleri tarafından yeniden düzenlenecektir.

ÖĞRENİM ÜCRETİ VE KATKI PAYI (HARÇ) ÖDEME HAKKINDA AÇIKLAMA

Harç ücreti olan öğrencilerimiz harcını 21-27 Kasım 2020 tarihleri arasında  HALK BANKASI İnternet bankacılığı veya ATM’lerinden “TC Kimlik numarası ile” ödeyeceklerdir.

 

AÇIKLAMALAR!

1) Kayıt işlemleriniz tamamlandıktan sonra üniversitemizdeki öğreniminiz süresince öğrenci bilgi sistemine giriş için gerekli olan kullanıcı adı; öğrenci numarasıdır şifre; T.C Kimlik numarasıdır. Öğrenci bilgi sistemine www.ardahan.edu.tr adresindeki Öğrenci Bilgi Sistemi sekmesinden giriş yapabilirsiniz.