Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Duyurular

Erasmus+ Öğrenim/Staj Hareketliliği Yabancı Dil Sınavı Duyurusu

Duyuru Tarihi : 07 Mayıs 2021

Erasmus+ Öğrenim/Staj Hareketliliği Yabancı Dil (İngilizce) sınavına başvuran adaylar 10/05/2021 Pazartesi günü saat 13:00’te sinav.ardahan.edu.tr adresinden (Öğrenci numarası ve TC Kimlik numarasının ilk 6 basamağı ile) online sınava katılabilirler. Sınav çoktan seçmeli test (60 soru – 90 dakika) ve yazma (20 dakika) olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Sınavı başlatabilmek için sisteme sadece 13:00 – 13:15 saatleri arasında giriş yapılabilir. Çoktan seçmeli test sınavında yanlış cevapların puanlar üzerinde bir etkisi olmayacaktır. (Bu sınav haricinde bir de konuşma sınavı yapılacaktır ve konuşma sınavına da 11/05/2021 Salı günü saat 13:00’te Google Meet üzerinden katılım sağlanması gerekmektedir.) Konuşma sınavı başlamadan önce sistemde belirtmiş olduğunuz cep telefonu numaraları ile Whatsapp üzerinden iletişim sağlanarak, katılacağınız link ve katılım yapacağınız saat/dakika önceden bildirilecektir. Bu sebeple, sınav günü süresince ulaşılabilir olmanız önem arz etmektedir.

Online sınavda kullanılacak olan sistem güvenlik nedeniyle web kamerası gerektirmektedir. Bu nedenle sınava sadece web kamerası olan bir cihazdan (web kamerası olan dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar, Android tabanlı televizyon veya tabletler) giriş yapılabilir. Kullanılan cihazda soruların ekrana sığmaması durumunda, ekranda bulunan (-) butonu ile yazı boyutu küçültülebilir. (Uzun paragraf sorularının okunması engel teşkil edebileceğinden, cep telefonu üzerinden sınava girilmemesi tavsiye edilir.)  

Online sınav süresince şu kurallar geçerli olacaktır:

1) Cihazın ses çıkışı (hoparlörü) kapalı olmalıdır.

2) Aday/öğrencinin yanında hiç kimse bulunmamalıdır.

 3) Ortam sessiz olmalıdır.

 4) Ekranda bir soru görünürken işaretlenen seçenek değiştirilebilir, ancak bir sonraki soruya geçilirse önceki soruya geri dönülemeyeceği unutulmamalıdır

 5) Ekranda yazma gerektiren bir soru yoksa klavye kullanılmamalıdır.

6) Sözlük, kitap, defter, kalem, silgi vb. hiçbir araç kullanılmamalıdır.

 7) Tam ekran görünümünden çıkılmamalı, ikinci ekran kullanılmamalı ve uzaktan yardım alınmamalıdır.

Kullanılan online sınav sistemi sınav güvenliğini zedeleyecek bunlar gibi daha birçok konuda denetim yapmaktadır ve tespit edilecek hile girişimleri kopya muamelesi görecektir.

Online sınav esnasında teknik bir sorun yaşayan aday/öğrenciler sistemde paylaşılan telefon numarasını o anda arayarak teknik destek alabilirler. Sınavda yaşanabilecek teknik sorunlardan önceden haberdar olunması ve çözülmesi için tüm aday/öğrenciler için sistem üzerinde bir deneme sınavı tanımlanmıştır. Tüm aday/öğrencilerin 10/05/2021 Pazartesi günü saat 11:00’e kadar bu deneme sınavına sinav.ardahan.edu.tr adresinden giriş yaparak sistemi kullanmaları ve teknik sorun yaşamaları durumunda, sistemde belirtilen telefon numarasından yardım istemeleri tavsiye edilir.