Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Duyurular

2022 - 2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Ders Kayıtlanmaları

Duyuru Tarihi : 21 Şubat 2023

Tüm öğrencilerimiz (2022 yılında kayıt yaptıran öğrencilerde dâhil) 06 Şubat - 05 Mart 2023 tarihleri arasında öğrenci otomasyonu (ubys.ardahan.edu.tr) üzerinden ders kaydı yapacaklardır. (Ders kaydı yardım videosu ders kaydını yaptığınız ekranda otomatik olarak karşınıza çıkacaktır.) Bu süre içerisinde geçerli bir nedeni olmadan kaydını yenilemeyen öğrencilere, o yarıyıl içinde herhangi bir öğrenci belgesi verilmez ve bu öğrenciler öğrencilik haklarından yararlanamaz. Ayrıca bu tarihler arasında ikinci öğretim öğrencileri, dönem uzatan öğrenciler ve başka bir yükseköğretim kurumunda okuyan öğrenciler harç ücretlerini T.C. kimlik numarası ile Halk Bankasına yatıracaklardır. Hazırlık sınıfı öğrencilerinin ders kayıtlarını fakülteleri tarafından yapılacaktır.

Ders kayıtlanmalarında sorun yaşayan depremzede öğrencilerimizin ders kayıtlanmalarında yardımcı olmak amacıyla 0478 211 75 66-69-70 numaraları ile ">ogrenci  adresi üzerinden irtibata geçmeleri önemle rica olunur.

Ders kaydı nasıl yapılır yardım slaydı için Tıklayınız...

Derslerin başlangıç tarihi 27 Şubat 2023 Pazartesi Günü’dür.

Teorik, teorik ağırlıklı ve bazı uygulamalı (laboratuvar, atölye, saha çalışması vb. gerektirmeyen) derslerin uzaktan öğretim imkanları kullanılarak "2022-2023 Bahar Yarıyılı Uzaktan Öğretim Uygulama İlkeleri" çerçevesinde online olarak yürütülecektir, laboratuvar, atölye, saha çalışması vb. gerektiren uygulama dersleri için Nisan ayında tekrar değerlendirme yapılarak bu konuda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından alınacak yeni kararlar doğrultusunda gerekli planlamalar yapılacaktır.

İlahiyat Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencileri ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 4’üncü sınıf öğrencilerinin Öğretmenlik Uygulaması dersinin Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği programlar doğrultusunda yüz yüze eğitim yoluyla yapılacaktır.