Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

24 MAYIS 2017 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

ÜNİVERSİTEMİZ 7. DÖNEM 

MEZUNLARINI VERDİ

Ardahan Üniversitesi 2016-2017 eğitim öğretim yılı sonrasında 7. dönem mezunlarını verdi. Halilefendi Sentetik Çim Saha’sında gerçekleştirilen mezuniyet törenine; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Vali Vekili Muharrem Coşgun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Aydoğan, Genel Sekreter Ercan Gültürk,  mezun olan öğrencilerin velileri ile akademik ve idari personeller katıldı. Ardahan Üniversitesi 2016-2017 eğitim öğretim yılını birinciklikle tamamlayan İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğrencisi Fatma Uştuk konuşmasında, dört yıl boyunca kendileri akademik anlamda başarılı birer birey olma yolunda katkılarının büyük olduğu hocalarına ve her zaman yanlarında olan ailelerine teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber gerçekleştirdiği açış konuşmasında, her insanın yaşamak isteyeceği anlardan bir günün mezuniyet günü olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Biber, “Çok kıymetli öğrenciler yarın bu kürsüler bu makamlar sizlere kalacak ve bizleri, siz ileriye doğru taşıyacaksınız. Eğer çıraklar ustaları geçmezse, arada bir gelişme yok demektir. Sizler ufkunuzu bizlerin sahip olduğu ufuktan çok daha öteye taşımanız gerekiyor. Bu ülkenin, bu milletin, bu toprakların ve bu coğrafyanın bunlara ihtiyacı var. Merhum Mehmet Akif’in bir beytini ifade etmek isterim; Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez. Bu ülke sizin derdiniz olsun, insanlık sizin derdiniz olsun; adalet, sevgi sizin derdiniz olsun; kalkınma, gelişme, bilim sizin derdiniz olsun. Eğer bu kavramlar sizin derdiniz olmazsa biz yarınlarımızı kime teslim edeceğiz.” diyerek mezun olacak öğrencilere gelecek hayatlarında başarılar diledi. Vali Vekili Muharrem Coşgun, başarılı ve güzel bir gençlik yetiştiren Ardahan Üniversitesi akademisyenlerine canı gönülden teşekkür ettiğini belirtti. Konuşmaların ardından Halkoyunları Kafkas Ekibi tarafından Kafkas dansları sergilendi. 

Eğitim öğretim yılı sonrasında dereceye giren öğrencimiz ve Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber tarafından mezuniyet kütüğüne mezuniyet plakası çakıldı. Dereceye giren diğer öğrencilere üniversite yöneticileri tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. Mezuniyet belgelerinin öğrencilere verilmesinin ardından mezun öğrenciler hep birlikte keplerini atarak mezuniyet sevinçlerini yaşadılar. Programın sonunda öğrenciler ve aileleri hatıra fotoğrafı çektirdiler. Mezuniyet töreninin ardından Ardahan Üniversitesi Spor Salonu yanında bulunan hatıra ormanına öğrenciler tarafından fidan dikimi gerçekleştirildi.