11 Eylül 2017

KAZAK ÖĞRETİM ÜYELERİ VE ÖĞRENCİLER REKTÖRÜMÜZE ZİYARETTE BULUNDULAR

Üniversitemiz Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayabek Bayniyazov, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdılkhan Tleuzhanov ve Kazakistanlı öğrenciler, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber’e Rektörlük makamında ziyarette bulundular. Ziyaretten dolayı memnuniyetini belirten Rektörümüz, öğrencilerle sohbet ederek, Kazakistanlı öğrencilere üniversitemizde kaliteli bir eğitim almaları için Türkiye Türkçe’sini iyi öğrenmeleri gerektiğini belirterek Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (TÖMER) önemine dikkat çekti. Ziyaret sonunda Kazakistanlı öğretim üyeleri ve öğrenciler, Rektörümüze Kazak Türkleri’nin yöresel giyisisi Şapan ve Kazak kültüründe önemli bir yere sahip olan Kamçı takdiminde bulunarak hatıra fotoğrafı çektirdiler.