27 Eylül 2017

REKTÖRÜMÜZ CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ’NDE 2017-2018 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla Yükseköğretim Kurulu (YÖK) himayesinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda dün gerçekleştirildi. Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber ve Üniversitemiz öğretim elemanlarının da yer aldığı açılış törenine; tüm üniversite rektörleri, Bakanlar, Büyükelçiler, Kurum Başkanları devlet protokolünden birçok kişi, üniversiteleri temsilen belli sayıda öğrenci ve akademisyen katılım sağlandı.
Törende Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç birer konuşma gerçekleştirdi. Prof. Dr. Saraç konuşmasında, 2016’daki hain darbe girişiminin ardından üniversitelere yerleşmiş terörist yapının yarattığı tahribatın izalesi çalışmalarında önemli yol alındığını belirterek üniversitelerde huzur ve güven ortamının yeniden tahsis edildiğini kaydetti. Konuşmasına devam eden Prof. Dr. Saraç, YÖK olarak, somut hedefler ortaya koyduklarını vurgulayarak, mühendislik ve temel bilim alanlarına yönelik YÖK destekleri, YÖKDİL sınavları, ALES sınavında yapılan köklü değişiklikler gibi öğrencileri ve akademik camiayı yakından ilgilendiren birçok konuya değinerek konuşmasını sonlandırdı.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ise;  ülkemizi uluslararası alanda en üst düzeyde temsil edecek araştırma üniversitelerinin tespit edilerek bunların özel olarak desteklenmesi, bununla birlikte uluslararası alanda güçlü ve çok daha farklı konuma gelinmesi gerektiğini kaydetti. YÖK’ün üniversiteleri dünyada rekabet edebilir düzeye taşıyacak yenilikler konusundaki çalışmalarını yakından takip ettiğini belirtti. Üniversitelerin yaşadığı sorunlara değinen Cumhurbaşkanımız, sorunların çözümü için gereken adımların atılması hususunda hazır olduklarını vurgulayarak, üniversitelerden tek taleplerinin bilim üretmeye hız vermeleri ve ülkemizin kalkınmasına daha fazla katkı sağlamaları olduğunu kaydetti.
Konuşmaların ardından, YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, Üniversitemiz öğrencileri ve diğer üniversite öğrenci temsilcileriyle birlikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çiçek takdiminde bulundu. Ardından ‘‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi’’ kapsamında ilan edilen Araştırma Üniversiteleri’nin rektörlerine Cumhurbaşkanımız tarafından berat takdim edildi. Berat takdiminin ardından tören son buldu.