02 Mart 2018

Sanat Dünyamızda Kudüs Programı gerçekleştirildi

Üniversitemiz Tarih Topluluğu tarafından ‘‘Sanat Dünyamızda Kudüs’’ adlı program Üniversitemiz Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda dün gerçekleştirildi. Programa: Ardahan Belediyesi Başkan Vekili Uğur Dede, Üniversitemiz akademik-idari kadrosu ve öğrencilerimiz katıldı. Yoğun katılımın gerçekleştiği programda Üniversitemiz İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bekir Deniz Kudüs’ün sanat dünyasındaki yeri ve önemi hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Deniz, Peygamber Efendimizin hicretinden 16 yıl sonra Kudüs’ün ilk kıble olarak belirlenmesiyle Müslümanlar için önemli olan üçüncü kutsal mekan haline geldiğini ve Peygamber Efendimizin miraca Kudüs’de bulunan Mescid-i Aksa’dan yükseldiğini belirtti. Kudüs’ün tarih içerisindeki dönemleri hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Deniz, Kudüs’ün farklı kültürlerden etkilenerek günümüzdeki halini aldığını kaydetti. Program konuşmanın ardından, Ardahan Başkan Vekili Uğur Dede’nin Prof. Dr. Bekir Deniz’e teşekkür belgesini takdim etmesiyle sona erdi.