12 Nisan 2018

Prof. Dr. Karaman ‘‘Afetlerde Halkın Bilgilendirilmesi Önemli’’

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından ‘‘Afetlerde Erken Uyarı ve Toplumsal Farkındalık Toplantısı’’ adlı sunum Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda bugün gerçekleştirildi. Gerçekleşen programa Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkezoğlu, Üniversitemiz akademik-idari personeli ve öğrencilerimiz katıldı. Programa konuşmacı olarak katılan Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zerrin Toprak Karaman, afetlerde büyük sorunlarla karşılaşmadan önce küçük uyarılara ihtiyatlı davranmanın önemine işaret etti. Eğitimin önemine değinen Prof. Dr. Karaman, halkın afetlere hazırlıklı olabilmesi için afet sırasında ve sonrasında nasıl davranılması hususunda önceden eğitilmelerinin önemini vurguladı. Konuşmasına devam eden Prof. Dr. Karaman, teknolojiden faydalanılarak oluşturulan erken uyarı sistemleriyle yaşanabilecek afetlerin öncesinden takip edilerek önlemler alınabileceği belirtti. Prof. Dr. Karaman’ın konukların sorularını yanıtlamasının ardından program sona erdi.