İslam İktisadı ve Finansı Seminerler Dizisi’nin İkincisi Düzenlendi

4 ARALIK 2018

Üniversitemiz İslam İktisadı ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan, İslam İktisadı ve Finansı Seminerler Dizisi’nin ikincisi, “Türkiye’de İslami Finansın Gelişimi” konu başlığı altında bugün gerçekleşti. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa, Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şakir Aydoğan, akademik-idari personel ile öğrenciler katıldı. Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Öndeş, seminerde misafir konuşmacı olarak yer aldı. Prof. Öndeş, finansal işlemlerde iş ahlakının İslam dini temelinde gerçekleştirilmesinin önemine vurgu yaparak, “Muemelat-İşlemler” eşliğinde yani işlemlerin kurallara uygun olarak yapılması gerektiğini belirtti. İslami bankacılık sisteminde kâr/zarar paylaşımının esas olduğunu dile getiren Prof. Öndeş, 1975 yılında Dubai’de kurulan İslam Bankası’nın, İslami ticaret alanında dünyada kurulan ilk banka olduğunu söyledi. “İslami Bankacılık Sistemi” ile “Konvansiyonel Bankacılık Sistemi” arasındaki temel farkları anlatan Prof. Dr. Turan Öndeş, İslami finans sisteminde risk almanın temel kıstas olduğunu dile getirdi. Program, teşekkür belgelerinin takdimi ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.