Üniversitemizde UV/VIS Spektrofotometre Cihazı Eğitimi Düzenlendi

8 OCAK 2019

SERKA Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen teknik destek ve eğitimi (proje no: TRA2/18/TD/0096) başlıklı proje kapsamında Üniversitemiz Merkez Araştırma Laboratuvarı bünyesinde bulunan UV/VIS Spektrofotometre cihazının kullanımı hakkında teorik ve uygulamalı eğitim verildi.  Eğitime, akademik personel ile öğrenciler katıldı. Bir gün süren eğitimde, firma yetkilisi Murat Gümgörür tarafından cihazın temel özellikleri ve kullanımı anlatıldı. Uygulamalı eğitim bölümünde kalitatif ve kantitatif analizlere ağırlık verildi. UV/VIS spektrofotometre cihazının başta bal analizi olmak üzere; gıda, çevre, kozmetik, eczacılık ve tarım ürünleri gibi çeşitli alanlarda yaygın olarak kullanıldığı bilgisi verildi.