Rektörümüz, “Uluslararası Kristal Göl Kış Şöleni”ne Katıldı

11 ŞUBAT 2019

Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, yüzeyi buzla kaplı Çıldır Gölü’nde bu yıl altıncısı düzenlenen, “Uluslararası Kristal Göl Kış Şöleni”ne katıldı. Hafta sonu düzenlenen etkinliğe: Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, Ardahan Garnizon ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Kemal Kırış, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Üniversite Rektörümüz Prof. Dr Mehmet Biber, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Selçuk Özdem, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Başkanı Bilal Erdoğan, Çıldır Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, Oda ve Dernek Temsilcileri ile çevre illerden gelen turistler ve vatandaşlar katıldı. Sunuculuğunu Üniversitemiz akademisyenlerinden Araş. Gör. Volkan Özkan’ın gerçekleştirdiği şölen, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Etkinlik; Azerbaycan, Gürcistan ve İran’dan gelen halk oyunları ekiplerinin gösterisi ve Kırgızların ünlü post kapma oyunu, “Kökbörü” ile devam etti. Atlı kızak, rahvan at, dörtnal at, atlı okçuluk yarışları, atlı cirit oyunları ve 12 yaş grubu futbol takımı maçlarının oynandığı şölende, Rektörümüz çeşitli müsabakalarda dereceye giren yarışmacılara madalya ve kupa takdiminde bulundu. Rektörümüz kupa takdimi sonrası Vali Masatlı, Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte atlı kızakla gezinti yaptı.