Hocalı Katliamı Unutulmadı

27 ŞUBAT 2019

Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından, Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesinde bulunan Hocalı şehrinde 26 Şubat 1992 yılında katledilen Azeri vatandaşlarımızı anmak maksadıyla,  “Hocalı Katliamı Anma Programı” düzenlendi. Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda bugün düzenlenen programa; Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Aydoğan, Genel Sekreter Hadi Gergit, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Doç. Dr. Nuri Guliyev, akademik-idari personel ile öğrenciler katıldı. Gaziantep Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. İlgar İmamverdiev ile Başkonsolos Guliyev’in konuşmacı olarak yer aldığı programda, 27 yıl önce Ermeni askerlerinin gerçekleştirdiği ve 613 Azerbaycan vatandaşının, çocuk, kadın ve yaşlı ayrımı gözetilmeden zalimce öldürüldüğü katliam bir kez daha kınandı. Konuşmaların ardından, Prof. Dr. İmamverdiev, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Gör. Yusuf Altun ile öğrenciler, izleyicilere şiir ve müzik dinletisi sundular. Program, Rektör Yardımcısı Aydoğan’ın katılımcılara teşekkür belgesi vermesiyle sona erdi.