Rektörümüz, YÖK’te düzenlenen "Bölgesel Güvenlik Değerlendirmesi" Konulu Konferansa Katıldı

28 ŞUBAT 2019

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Dr. Hakan Fidan tarafından verilen, "Bölgesel Güvenlik Değerlendirmesi" konulu konferansa katıldı. Rektörümüz ile birlikte konferansa; Ankara Valisi Vasip Şahin, YÖK Üyeleri, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Türkiye’deki tüm üniversitelerin rektörleri ile üniversitelerdeki siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanındaki yöneticiler ve akademisyenler katıldı. Başkan Fidan, “Bölgesel Güvenlik Değerlendirmesi” başlıklı konuşmasında; küresel gelişmelerin genel değerlendirmesini yapmayı müteakip, bölgesel alandaki güvenlik değerlendirmesine yer vererek, önümüzdeki dönemde bölgemizde yaşanması muhtemel gelişmeler ile ülkemizi bekleyen risklere değindi. Fidan , “Milli İstihbarat Teşkilatı olarak, devletimizin dış politikada artan etkinliğiyle uyumlu olarak yakın ve uzak coğrafyada yaşanan gelişmeleri, mevcut ve muhtemel tehdit alanlarını, aktörlerin yaklaşımlarını ve bunların ülkemize yansımalarını yakından takip ettiklerini, ülkemizin tüm tehditlerle zamanında ve küresel ölçekte mücadelesine katkı sağlamakta olduklarının” altını çizdi. Konferansın ardından Başkan Saraç, Sayın Fidan’a, kendisinin yayına hazırlamış olduğu Mehmet Tahir’in "Osmanlı Müellifleri" adlı üç ciltlik eseri hediye etti.