Rektörümüz, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” Programına Katıldı

18 MART 2019

Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Ardahan Valiliği tarafından Çanakkale Zaferinin 104. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” programına katıldı. Rektörümüz ile birlikte programa: Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Garnizon ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Kemal Kırış, Dernek Başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Program, şehitliğin ziyaret edilmesiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, şehitliğe çelenk bırakıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının yapılmasıyla birlikte dualar okundu ve şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı. Şehitlik ziyaretinden ardından, Yanık Cami’ye gidilerek, 1915 yılında Ermeniler tarafından cami içerisinde şehit edilen atalarımız için dualar okundu. Program, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ziyaret edilmesiyle devam etti. Daha sonra Ardahan Gençlik Merkezinde Çanakkale Zaferi’ni konu alan oratoryo sergilendi. Program Valilik tarafından verilen yemeğin ardından sona erdi.